Lupa puhua -kortit rohkaisevat keskustelemaan

Huulet, kieli ulkona.

Lupa puhua -korttien avulla voit tutustua itseesi, tunteisiisi ja omaan seksuaalisuuteesi paremmin. Kortit antavat rohkeutta puhua aroista ja henkilökohtaisista asioista luotettaville ihmisille. Puhuminen on tärkeää. Vain siten tarpeesi ja toiveesi voivat tulla huomioiduiksi.

Jokaisessa kortissa on tietoa ja tehtäviä. Tehtäviä voi pohtia yksin tai niistä voi keskustella toisen henkilön kanssa. Kortteja voi hyödyntää myös palveluja ja asumista suunniteltaessa.

Työntekijälle kortit ovat väline arkojen asioiden puheeksi ottamiseen. Monet korttien teemat ja tehtävät sopivat myös ryhmäkeskustelun herättäjiksi.

Elämäsi tärkein ihmissuhde on suhde omaan itseesi. Sinulla on lupa puhua!

Lupa puhua -korttipakka on kehitetty Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeessa (2018–2020) yhteistyössä eri tavoin vammaisten ihmisten ja mielenterveyskuntoutujien sekä asumispalvelujen työntekijöiden kanssa. Tekstit on kirjoittanut hankepäällikkö Milla Ilonen ja kortit on kuvittanut viestintäassistentti Samuli Sirkiä. Lähdetiedot löytyvät jokaisen osion lopusta.

Arvokkaita näkemyksiä korttien sisältöihin antoivat hankkeen seksologit Raila Riikonen (Ilon Kipinä) ja Merituuli Laiho sekä kokemustoimijat.

Sinulla on lupa puhua seksuaalisuudesta, sukupuolesta, seksistä, seksuaalioikeuksista, nautinnoista, ihmissuhteista, tunteista, kehosta, moninaisuudesta, itsestä.