Digihelppari auttaa arjen rutiineissa

Digihelppari on arjen tueksi kehitetty mobiilisovellus.

Sovellus on kehitetty erityisesti ihmisille, joilla on neuropsykiatrisia piirteitä, esimerkiksi vaikeuksia keskittymisessä, muistamisessa tai asioiden ja kotiaskareiden loppuunsaattamisessa. Sovelluksesta hyötyvät kuitenkin kaikki, joilla on samanlaisia haasteita arjessa selviytymisessä. Sovelluksen viimeisin päivitysversio on maaliskuulta 2024.

“Digihelppari on kuin mukana kulkeva henkilökohtainen avustaja, joka saa arjen sujumaan.” Marianne, Digihelpparin kokemuskehittäjä

Digihelpparissa on

  • kalenteri, johon voit merkitä tapahtumia ja ajastaa muistutuksia itsellesi. Kalenteriin voi tehdä valmiita viikkopohjia, joihin voit merkitä säännöllisesti toistuvat tapahtumat. 
  • mahdollista tehdä muistilistoja ja muokata niitä. Muistilistoja voit liittää kalenteriin merkittyihin tapahtumiin. 
  • talousosio, mikä auttaa pitämään raha-asiat järjestyksessä. Voit tallentaa kuukauden tulot ja menot. Kun kirjaat tulosi ja menosi, näet reaaliaikaisesti, miten paljon rahaa sinulla on vielä kuluvan kuukauden aikana käytettävissä.
  • osio tärkeille linkeille. Voit tallentaa sinne valmiiksi sinulle tärkeitä internet-osoitteita niin, että ne on aina helppo löytää.

Voit muokata sovelluksen ulkoasua itsellesi sopivaksi esimerkiksi valitsemalla sivujen värejä. Voit myös valita itsellesi avatar-hahmon ja valita sille vaatteita ja asusteita. Avatar kommentoi sinulle sovelluksen käyttöä. Tehtävien suorittamisesta Digihelppari palkitsee sinua tähdillä.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupasta ja AppStoresta. Sovellus löytyy hakusanalla Digihelppari. Käyttäjän täytyy rekisteröityä, jotta hänen tietonsa säilyvät suojassa palvelimella. Kun rekisteröityy, täytyy myös hyväksyä sovelluksen tietosuojaseloste.

Digihelpparin käyttäjäksi pitää rekisteröityä ilmoittamalla nimi, sähköpostiosoite ja paikkakunta. Digihelpparin käyttö on turvallista ja tietosi ovat hyvin suojattuja. Voit tutustua Digihelpparin tietosuojaselosteeseen.

Digihelppariin voi liittää myös apukäyttäjiä. Apukäyttäjät ovat henkilöitä, joille annat oikeuden lukea Digihelppariin tai johonkin sen osaan tekemiäsi merkintöjä. Jos niin haluat, voit antaa apukäyttäjälle myös oikeuden tehdä merkintöjä omaan Digihelppariisi tai sen osaan kuten esimerkiksi vain kalenteriin. Apukäyttäjän tulee ladata Digihelppari-sovellus omaan laitteeseensa ja kirjautua sovellukseen.

Digikavereilta voi pyytää sovelluksen alkuopastuksen muutaman henkilön ryhmille. Jos haluat opastuksen, sitä voi tiedustella sähköpostilla Johanna Manniselta osoitteella johanna.digihaltuun@gmail.com.

Anna palautetta

Onko sinulla palautetta Digihelpparin teknisestä toteutuksesta tai sisällöstä? Onko sinulla kehitysidea tai kehu? Lähetä palautetta Digihelppari-sovelluksesta!

Aspa-säätiön jo päättyneen Arjen koodit -hankkeen kokemustoimijat ovat kehittäneet sovellusta yhdessä The Firman ja Gamun kanssa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lea Haikala, hankepäällikkö, 045 657 9738

Lähetä sähköpostia: digihelppari@aspa.fi