Digihelppari-sovelluksen tietosuojaseloste selkokielellä

Selkomerkki.

Henkilötietojasi käsitellään, koska olet rekisteröitynyt Digihelppari-sovellukseen. Tämä seloste kertoo, miten henkilötietojasi käsitellään.

Aspa-säätiö voi tehdä muutoksia tähän selosteeseen. Aspa-säätiö suosittelee, että käyt lukemassa selosteen säännöllisesti. Näin saat tiedon, jos selosteeseen tehdään muutoksia.

Mitä henkilötietoja tallennamme?

Sovellus tallentaa kaikki tiedot, jotka annat itsestäsi. Tällaisia tietoja ovat

  • yhteystietosi eli nimi, paikkakunta ja sähköpostiosoite
  • tieto siitä, kuka on sovelluksen pääkäyttäjä ja kuka apukäyttäjä
  • kalenterimerkintäsi
  • muistilistasi
  • tulosi, menosi ja velkasi
  • tärkeät linkkisi.

Sovellus saa henkilötietosi, kun rekisteröidyt sovellukseen ja teet muutoksia sovelluksessa. Lisäksi sovellus saa tiedot, kun lisäät linkkejä tai teet merkintöjä sovelluksen kalenteriin, muistilistoihin ja talousosioon. Sovellus säilyttää tietojasi siihen asti, kunnes poistat tilisi.

Miksi henkilötietojasi tarvitaan?

Henkilötietojasi tarvitaan, että voit käyttää sovelluksen eri ominaisuuksia, kuten liittää apukäyttäjän tiliisi. Henkilötietosi auttavat varmistamaan, ettei kukaan muu käytä tiliäsi. Kun annat henkilötietosi, sinuun voidaan olla yhteydessä ongelmatilanteissa ja muissa asioissa, jotka liittyvät tiliisi.

Kuka voi nähdä henkilötietosi?

Sovellus tallentaa henkilötietosi rekisteriin, jota pitää Aspa-säätiö. Tietosi voivat nähdä ainoastaan ne henkilöt, joiden työhön rekisterin käsittely kuuluu. Rekisteriä käsitellään huolellisesti ja tietosi pidetään salassa. Rekisterinpitäjä Aspa-säätiö huolehtii, että kukaan ulkopuolinen ei näe tietojasi.

Jos tililläsi on apukäyttäjä, voit antaa apukäyttäjälle luvan nähdä tai muokata tietojasi. Voit itse päättää, mitä tietoja apukäyttäjä saa nähdä tai muokata.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, ole yhteydessä rekisteristä vastaaviin työntekijöihin. Rekisteristä vastaavia työntekijöitä ovat

Mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyssä?

Sinulla on oikeus nähdä, mitä tietoja sinusta on tallennettu rekisteriin. Sinulla on oikeus pyytää tietojen korjaamista tai täydentämistä, jos niissä on virheitä. Voit myös pyytää tietojesi poistamista rekisteristä milloin tahansa, jos et halua enää käyttää Digihelpparia.

Jos haluat nähdä, muuttaa tai poistaa tietojasi, ota yhteyttä Karoliina Ahoseen tai Mika Thessmaniin.

Tämä seloste on henkilötietolain pykälien 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen.