Tässä työssä yhdistyy mielenkiinnon kohteeni

Työntekijä ja asiakas halaavat toisiaan.

Henriikka tutustui Aspaan jo opiskeluaikana. Kokemus oli niin hyvä, että muutettuaan pääkaupunkiseudulle, hän päätti etsiä käsiinsä kaikki paikalliset Aspa-kodit.

Nykyään Henriikka työskentelee vastaavana ohjaajana Helsingin Haagassa sijaitsevissa Aspa-koti Sopulirinteellä ja Suvikummussa. Toinen niistä tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ihmisille ja toinen palveluasumista ja tuettua asumista autismin kirjoon kuuluville asiakkaille ja mielenterveyskuntoutujille. Aspa-kodit ovat samassa kerrostalossa kahdessa eri kerroksessa. Työntekijät pääsevät tekemään töitä molemmissa, jolloin työssä yhdistyy kehitysvamma- ja mielenterveystyö.

”Täällä yhdistyy molemmat mielenkiinnon kohteeni. Tiesin jo lukiossa, että haluan työskennellä kehitysvammaisten ihmisten kanssa. Opiskeluaikana taasen pääsin tutustumaan mielenterveystyöhön ja olin myös vaihdossa miesten mielenterveyskuntoutuskeskuksessa Intiassa”, Henriikka kertoo.

Palaan aina Aspaan takaisin

Henriikka Forsman on opiskellut Kouvolassa ja valmistui vuonna 2012 sosionomiksi. Valmistumisen jälkeen hän muutti Helsinkiin ja otti yhteyttä Aspa-koteihin.

”Aspa kävi aikoinaan esittäytymässä meidän koulullamme. He tekivät muutenkin näkyvää työtä opiskelijoiden suuntaan ja kuulin positiivista palautetta muilta opiskelijoilta. Siksi päätin hakea työharjoitteluun Kouvolassa sijaitsevaan Aspa-kotiin ja sitten myöhemmin töihin Aspalle.”

Välillä Henriikka on tehnyt vain keikkatöitä, käynyt muualla töissä, opiskellut yrittäjyyttä ja perustanut oman yrityksen. Aina hän kuitenkin palaa tuttuun paikkaan Haagaan, koska kokee sen olevan eniten omanlainen ja itselle sopiva paikka.

”Sote-ala on siitä kiva, että jokaiselle löytyy varmasti se oma juttunsa. Itse viihdyn vuorotyössä ja pidän siitä, että voin tehdä ihmisläheistä työtä”, sanoo Henriikka. ”Meillä on täällä Suvikummussa ja Sopulirinteellä tosi hyvä työporukka ja henki. Aina on kiva tulla töihin. Parasta kuitenkin ovat ihanat asiakkaamme, joiden positiivisuus tarttuu. He ovat yksinkertaisesti niin ihania!”