Yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Helsinki

Aspa-koti Sopulirinne

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Auli Aarniokoski
auli.aarniokoski@aspa.fi
040 750 1155

Aspa-koti Sopulirinne
Ilkantie 4a B, 3. krs
00400 Helsinki
044 758 2502 

Aspa-koti Sopulirinne tarjoaa yhteisöllistä asumista ja tuettua asumista autismin kirjoon kuuluville asiakkaille ja mielenterveyskuntoutujille.

Helsingissä sijaitseva Aspa-koti Sopulirinne tarjoaa yhteisöllistä asumista ja tuettua asumista nuorille aikuisille, joilla on yksilöllisiä avuntarpeita. Asiakkainamme on esimerkiksi henkilöitä, joilla on neurologisia häiriöitä, kuten autismi, Aspergerin oireyhtymä tai ADHD sekä henkilöitä, joilla on mielenterveys- ja päihdeongelmia.

Räätälöimme palvelumme juuri sinun henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Olet itse mukana kaikessa sinua koskevassa päätöksenteossa ja arvioimme palvelutarvettasi säännöllisesti. Päivittäistä toimintaa ohjaa vahvasti Aspassa käytössä oleva henkilökeskeinen työtapa.

Oma koti Sopulirinteessä

Sopulirinteen yhteisöllisen asumisen asunnot sijaitsevat Pohjois-Haagassa Alppiruusupuiston kupeessa tulevan jokerilinjan varrella. Sopulirinteen lähellä sijaitsevat myös hyvät liikuntamahdollisuudet tarjoavat Keskuspuisto ja urheilupuisto.

Aspa-koti Sopulirinteessä on 12 yhteisölliseen asumiseen tarkoitettua asuntoa. Ne sijaitsevat kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Jokaisella asukkaalla on oma esteetön koti, jossa on yksi huone, tupakeittiö ja kylpyhuone. Huoneet ovat noin 33 neliön kokoisia.

Samassa kerroksessa on myös asukkaiden yhteistila ja henkilökunnan toimisto. Asukkaiden käytössä on rakennuksessa oleva sauna, pesutupa ja kuntosali.

Palveluasumisessa henkilökunta on paikalla arkisin klo 7.00-21.30 ja viikonloppuisin 8.00-21.30.

Tuettua asumista pääkaupunkiseudulla

Palveluasumisen lisäksi tarjoamme tuettua asumista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Tuettu asuminen auttaa arjessaan tukea tarvitsevaa ihmistä pärjäämään itsenäisesti omassa kodissaan. Tukea arkeen on saatavilla joustavasti arkisin klo 8.00-19.00 asiakkaiden omien tarpeiden mukaan.

Tarvittaessa tuetun asumisen asiakkailla on mahdollisuus soittaa Aspan puhelinpäivystykseen silloin, kun työntekijät eivät ole paikalla.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Sopulirinteessä toimivassa tiimissä työskentelee seitsemän ohjaajaa. Työntekijöillä on lähihoitajan tai sosionomin koulutus. Työ persoonallisten asukkaidemme kanssa on antoisaa, monipuolista ja vaihtelevaa. Työntekijöillämme on erityisosaamista neuropsykiatriasta, mielenterveys- ja päihdetyöstä, autisminkirjosta sekä haastavasta käyttäytymisestä ja niiden ehkäisyyn käytettävästä Avekki-toimintatapamallista.

Miten asiakkaaksi Sopulirinteeseen

Et tarvitse diagnoosia päästäksesi palveluidemme piiriin. Ota yhteyttä sosiaalityöntekijääsi, aikuissosiaalityöhön, vammaispalveluihin tai Aspa-kodin johtajaan, niin autamme sinua eteenpäin. 

Ota yhteyttä

Auli Aarniokoski, Aspa-kodin johtaja, p. 040 750 1155

auli.aarniokoski@aspa.fi

Henriikka Forsman, vastaava ohjaaja, p. 040 848 0471
Julia Heinonen, vastaava ohjaaja (opintovapaalla), p.
Miikka Siira, ohjaaja, p. 040 737 1686

Tuettu asuminen

Rebecca Spörl, ohjaaja, p. 045 139 3986

Tuettu asuminen

Kimmo Panula, ohjaaja, p. 044 729 2127

Tuettu asuminen

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Keskustele kanssamme ja seuraa meitä somessa