-A A +A

Aspa-koti Manteli

Ma, 14/03/2016 - 16:18
Aspa-koti Manteli

Tarjoaa tehostettua palveluasumista aivovammaisille asiakkaille ja tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille ihmisille.

  • Aspa-koti Manteli on esteetön rivitalo Helsingissä.
  • Aspa-koti Mantelin yhteistiloissa voi pelata biljardia.
  • Aspa-koti Mantelin jokaiseen asuntoon on oma sisäänkäynti.
  • Viherlaatikoita Aspa-koti Mantelin edessä.

Aspa-koti Manteli Helsingissä tarjoaa yksilöllistä tehostettua palveluasumista aivovammaisille asiakkaille. Lisäksi Manteli tarjoaa tuetun asumisen palvelua mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille ihmisille Itä-Vantaalla.

Oma koti Mantelissa

Aspa-koti Mantelin asunnot sijaitsevat samassa rivitalossa, viihtyisien yhteistilojen yhteydessä. ​Mantelissa on kahdeksan noin 40 neliön kokoista kaksiota, joissa on makuuhuone, tupakeittiö, kylpyhuone ja katettu terassi. Asiakkailla on omat kodit, jotka toimivat kahden oven periaatteella eli jokaisella on sekä oma ovi ulos että ovi yhteisiin tiloihin.

Asukkaat voivat viettää aikaansa viihtyisissä yhteistiloissa tai omassa rauhassa kodissaan. Yhteistiloissa on olohuone, ruokailuhuone, sauna ja kodinhoitohuone. Mantelissa on iso katettu terassi ja yhteinen piha. Puutarhassa kasvatetaan kesällä asukkaiden toivomia yrttejä ja salaatteja ja asukkaat voivat halutessaan osallistua puutarhanhoitoon.

Henkilökunta on paikalla joka päivä ympäri vuorokauden.​ Huolehdimme asiakkaista kokonaisvaltaisesti henkilökeskeisen toimintamallin mukaisesti. Henkilökunnalla on erityisosaamista vaikeiden aivovammojen jälkitiloista, ja osaamista vahvistetaan koulutuksilla. Henkilökunta tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden läheisten ja verkostojen kanssa.

Tuettua asumista Itä-Vantaalla

Tarjoamme myös tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille ihmisille heidän kotiinsa ja kodin ulkopuolelle. Tuemme ja ohjaamme asiakasta hänen arjessaan. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää.

Tuetun asumisen palvelu on tarjolla pääasiassa arkisin klo 8-18, siitä sovitaan yksilöllisesti. Öisin ja viikonloppuisin asiakkaalla on mahdollisuus saada apua myös Aspan valtakunnallisesta puhelinpäivystyksestä.

Manteliin on mukava tulla kun täällä aistii hyvän ilmapiirin!

Sijainti kartalla: 
Yhteystiedot: 

Palveluesimies 
Mira Rantanen
mira.rantanen@aspa.fi
040 574 8089

Aspa-koti Manteli
Ränkitie 7
00750 Helsinki
manteli@aspa.fi

Tehostettu palveluasuminen
045 139 3885

Tuettu asuminen
050 470 3188