-A A +A

Hae asuntoa

Hae asuntoa

Ennen asunnon hakemista sinulla pitää olla tieto siitä, mistä tukipalvelut asumiseesi saat. Sovi tukipalveluistasi sosiaalityöntekijän kanssa.

Vuokraamme asuntoja mielenterveyden ongelmia kohdanneille henkilöille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä asumisessa. Asuntoa voivat hakea 18-65-vuotiaat. 

Toivomme, että täytät asuntohakemuksen verkossa. Mikäli se kuitenkin on mahdotonta, tulosta hakemuslomake (pdf) ja lähetä se meille postitse.

Täytäthän hakemuksen huolellisesti. Välttämättömiä tietoja asuntohakemuksessa ovat

  • voimassa olevat yhteystiedot
  • vamma tai sairaus, joka oikeuttaa tukiasunnon saamiseen
  • asunnon tarpeen kiireellisyys
  • asumisen tukipalvelujen antaja yhteystietoineen (tuen asumiseen voi tarjota esimerkiksi henkilökohtainen avustaja, tukihenkilö, omaishoitaja, kunnan sosiaalipalvelut, kotihoito tai palveluntuottaja, kuten esimerkiksi Aspa Palvelut.

Asunnon hakijat pisteytetään asunnon tarpeen kiireellisyyden perusteella ja kaikista kiireellisimmässä tarpeessa olevat menevät jonon kärkeen. Kiireellisyyskriteereitä ovat mm. hakijan

  • asunnottomuus
  • sairaalasta kotiuttaminen
  • muutto paikkakunnalle, josta on saanut työ- tai opiskelupaikan. 

Mahdollisuutesi saada asunto kasvaa, jos olet valmis ottamaan asunnon mistä tahansa kaupunginosasta haluamaltasi paikkakunnalta tai useammalta paikkakunnalta. 

Vuokrasopimus tehdään pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevana. Määräaikainen vuokrasopimus tehdään silloin, jos hakijalla on ollut esimerkiksi merkittäviä vuokranmaksuun liittyviä ongelmia tai häätöjä. 

Hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Olemme yhteydessä sinuun heti, mikäli voimme tarjota sopivaa asuntoa. Mikäli haluat jatkaa hakemuksesi voimassaoloaikaa, lähetä sähköpostia osoitteeseen asunnot@aspa.fi tai soita asuntosihteerillemme, p. 040 837 3074.

Lisätietoja vuokra-asunnoista antaa kiinteistöjohtaja Satu Lehtinen, satu.lehtinen@aspa.fi, p. 040 674 8448.