-A A +A

Hae asuntoa

Hae asuntoa

Tarjoamme kohtuuhintaisia asuntoja erityisesti kiireellisessä tarpeessa oleville ihmisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäiseen asumiseen.

Vuokraamme asuntoja mielenterveyden ongelmia kohdanneille henkilöille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä asumisessa. Asuntoa voivat hakea 18-65-vuotiaat. Ennen asunnon hakemista sinulla pitää olla tieto siitä, mistä tukipalvelut asumiseesi saat. Sovi tukipalveluistasi sosiaalityöntekijän kanssa.

Meillä ei ole asuntoja valmiiksi odottamassa, vaan etsimme niitä vapailta markkinoilta yhdessä tulevan vuokralaisen kanssa. Asuntoa hankittaessa otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon tulevan vuokralaisen tarpeet, toiveet ja vuokranmaksukyvyn. 

Pystymme vuosittain tarjoamaan kodin noin 200 uudelle asukkaalle. 

Välttämättömät tiedot asuntoa hakiessa

Välttämättömiä tietoja asuntohakemuksessa ovat

  • voimassa olevat yhteystiedot
  • vamma tai sairaus, joka oikeuttaa tukiasunnon saamiseen
  • asunnon tarpeen kiireellisyys
  • asumisen tukipalvelujen antaja yhteystietoineen (tuen asumiseen voi tarjota esimerkiksi henkilökohtainen avustaja, tukihenkilö, omaishoitaja, kunnan sosiaalipalvelut, kotihoito tai palveluntuottaja, kuten esimerkiksi Aspa Palvelut.

Täytä asuntohakemus huolellisesti, se nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä.

Asukkaaksi kiirellisyysjärjestyksessä

Asunnon hakijat pisteytetään asunnon tarpeen kiireellisyyden perusteella ja kaikista kiireellisimmässä tarpeessa olevat menevät jonon kärkeen. Kiireellisyyskriteereitä ovat mm. hakijan

  • asunnottomuus
  • sairaalasta kotiuttaminen
  • muutto paikkakunnalle, josta on saanut työ- tai opiskelupaikan. 

Mahdollisuutesi saada asunto kasvaa, jos olet valmis ottamaan asunnon mistä tahansa kaupunginosasta haluamaltasi paikkakunnalta tai useammalta paikkakunnalta. 

Asuntohakemus täytetään verkossa

Toivomme, että täytät asuntohakemuksen sähköisesti. Mikäli se kuitenkin on mahdotonta, täytä ja tulosta alla oleva hakemuslomake ja lähetä se meille postitse. Täytäthän hakemuksen huolellisesti.

Täytä asuntohakemus verkossa

Tulosta hakemuslomake (pdf)

Hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Olemme yhteydessä sinuun heti, mikäli voimme tarjota sopivaa asuntoa. Mikäli haluat jatkaa hakemuksesi voimassaoloaikaa, lähetä sähköpostia osoitteeseen asunnot@aspa.fi tai soita asuntosihteerillemme, p. 040 837 3074.

Vuokrasopimus tehdään pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevana. Määräaikainen vuokrasopimus tehdään silloin, jos hakijalla on ollut esimerkiksi merkittäviä vuokranmaksuun liittyviä ongelmia tai häätöjä. 

Emme valitettavasti voi tarjota kaikista asunnoista esimerkiksi pohjapiirustusta, mutta tarkempia tietoja tulevasta asunnostasi saat siinä vaiheessa, kun voimme tarjota sinulle asuntoa.

Lisätietoja vuokra-asunnoista antaa kiinteistöjohtaja Satu Lehtinen, satu.lehtinen@aspa.fi, p. 040 674 8448.