Asiakkaidemme tapaaminen ulkona

Koronavirusepidemia on Suomessa merkittävästi hidastunut viimeisten viikkojen aikana. Rajoituksia koko yhteiskunnassa puretaan asteittain.

Toimintamme perustuu aina viranomaisten antamiin ohjeistuksiin, joiden tarkoituksena on suojella sekä asiakkaiden että henkilökunnan terveyttä.

Läheisten tapaaminen ulkoilun yhteydessä

Läheiset voivat tavata asiakkaitamme ulkona. Jos haluat tulla tapaamaan läheistäsi, toimi seuraavalla tavalla

  • ota yhteyttä Aspa-kotiin etukäteen ja sovi vierailuajasta henkilökunnan kanssa
  • säilytä tapaamisessa riittävä turvaväli (1-2 m) ja vältä lähikontaktia kuten halaamista ja koskettamista
  • otathan mukaan oman nenä-suusuojaimen

Pyrimme järjestämään omaisten ja läheisten tapaamisia ensisijaisesti asukkaiden päivärytmiin kuuluvan ulkoilun yhteyteen. Henkilökunnan läsnäolo on usein välttämätöntä asukkaan liikkumisavun vuoksi. Jos asukkaalla tai omaisella on koronaan viittaavia sairauden oireita, tapaamisia ei voida järjestää.  

Ymmärrämme, että lähikontaktin välttäminen on vaikeaa, mutta se on turvallisuuden kannalta välttämätöntä. Virus voi tarttua myös täysin oireettomalta ihmiseltä, joten lähikontakti aiheuttaa mahdollisen tartuntariskin omalle läheiselle, muille asiakkaille ja henkilökunnalle.

Vierailut Aspa-kodeissa

Monet asiakkaistamme kuuluvat infektiotautien osalta riskiryhmään.  Maamme hallitus on antanut suosituksen vierailujen välttämiseen ympärivuorokautisissa asumispalveluyksiköissä. Pääsy asiakastiloihin suositellaan rajattavaksi pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan. 

Jos käynti Aspa-kodissa on välttämätöntä, esimerkiksi asiakkaan lääkinnällisen terapian takia, siitä  tulee sopia etukäteen palveluesimiehen kanssa. Kaikkien tulee noudattaa Aspa-kodilla olevia hygieniaohjeita ja henkilökunnan ohjeita. Lähikontaktien välttäminen on edelleen tehokkain tapa vähentää tartuntojen leviämistä.

Suosittelemme yhteydenpitoon asiakkaidemme kanssa puheluita sekä videopuheluita. Henkilökuntamme auttaa yhteydenpidossa ja neuvoo teitä oman Aspa-kodin käytännöissä.

Asiakkaidemme vierailut ja lomat

Tehostetussa  asumispalvelussa suosittelemme mahdollisuuksien mukaan toistaiseksi välttämään asiakkaiden vierailuja oman Aspa-kodin ulkopuolelle. Jos asiakas kuitenkin lähtee vierailulle, lähdöstä ja  paluusta tulee olla etukäteen yhteydessä Aspa-kodin palveluesimieheen. Omaan asuntoon paluuseen liittyvät asiat suunnitellaan huolellisesti ja huomioidaan Aspa-kodin muut asiakkaat. Palattaessa tulee noudattaa erityisen huolellisesti hygieniaohjeita.

Lisätietoja omasta Aspa-kodista

Lisätietoja asumispalveluistamme saat Aspa-kotien palveluesimiehiltä tai alueiden palvelupäälliköiltä.


Lue aikaisemmat aiheesta julkaisemamme uutiset

27.5. Koronavirusepidemian vaikutuksia arjen toimintaamme

13.5. Koronaviruksen vaikutuksia toimintaamme

3.4.2020 Tehtävämme on suojella asiakkaitamme

17.3.2020 Koronaviruksen vaikutukset Aspan toimintaan