Aspa Palveluiden toiminta laajenee Päijät-Hämeen alueelle

Aspa Palvelut on käynnistänyt tuetun asumisen palveluntuotannon Lahden ja Päijät-Hämeen alueella asuville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

–On hienoa, että pääsemme aloittamaan palveluliiketoiminnan Lahdessa, iloitsee Aspa Palvelut Oy:n liiketoimintapäällikkö Tuula Helle-Kuusjoki. –Meillä ei ole aiemmin ollut toimintaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän alueella.

Tarjoamme Päijät-Hämeen alueella asuville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tuetun asumisen palveluita eli autamme arjessaan tukea tarvitsevia ihmisiä pärjäämään itsenäisesti omassa kodissaan. Palvelu sopii sellaiselle henkilölle, joka selviytyy päivittäisistä toimistaan melko itsenäisesti, mutta eri syistä johtuen tarvitsee kuitenkin tukea ja apua arkeensa.

Aspa Palvelut Oy:llä on yli 1 300 asiakasta ympäri Suomea. Noin puolet heistä on nimenomaan tuetun asumisen palvelun piirissä olevia mielenterveyskuntoutujia.

–Palvelukonseptimme kiinnosti kuntayhtymää ja yhteistyö eri osapuolten kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin, kertoo Helle-Kuusjoki.

Aspa-koti Salpurilla on toimitilat Lahden keskustassa. Sieltä käsin Salpuriin rekrytoidut uudet asumispalvelutyöntekijämme tekevät kotikäyntejä asiakkaiden koteihin. Tarvittaessa autamme asiakkaita myös asunnon etsimisessä. Aspa-koti Salpurin tiloissa voidaan järjestää myös ryhmätoimintaa asiakkaille.

Kuva: Asumispalvelutyöntekijä Hanna Vesalainen ja palvelupäällikkö Tiina Apajasaari ovat käynnistämässä Aspa-koti Salpurin toimintaa Lahdessa.