Aspa-säätiö selvittää ARA-kiinteistöjen luovutusta toiselle yleishyödylliselle toimijalle

Aspa-säätiö on tehnyt MVH-Asunnot Oy:n kanssa aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on selvittää 13 ARA-kiinteistön luovutusta.

Kiinteistöt ovat valtion tukemia ARA-kohteita ja niiden luovuttaminen edellyttää ARA:n hyväksynnän. Selvitykset ja päätökset kiinteistöjen luovuttamisesta on tarkoitus tehdä kevääseen 2023 mennessä.

Palveluntuottajien ja asukkaiden vuokrasopimukset sekä asuminen jatkuvat entisellään. Vuokrat määritellään jatkossakin omakustannusperiaatteella ja asukasvalinnat tehdään ARA-säädösten ja -ohjeiden mukaan.  

“Haluamme turvata asukkaiden asumisen jatkuvuuden. Näemme, että kiinteistöjen luovuttaminen toimijalle, jolla on leveämmät hartiat sekä enemmän ARA-kiinteistöjä mahdollistaa tämän paremmin pitkällä tähtäimellä. Keskitymme jatkossa noin 900 omistamamme sekä välivuokraamamme yksittäisen tukiasunnon tarjoamiseen mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille ihmisille sekä tukemaan itsenäistä elämää hankkeidemme kautta”, kertoo Aspa-säätiön toimitusjohtaja Tuomas Koskela. 

Aiesopimukseen kuuluvat 13 ARA-kiinteistöä sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Turussa, Somerolla, Äänekoskella, Tervolassa, Muhoksella, Muoniossa ja Nurmeksessa. Kiinteistöissä on yhteensä 173 palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa. 

MVH-Asunnot Oy on yleishyödyllinen, erityisryhmien asumiseen erikoistunut valtakunnallinen palveluyhtiö.

Lisätiedot: 
Aspa-säätiö sr, kiinteistöjohtaja Satu Lehtinen, satu.lehtinen@aspa.fi, p. 040 674 8448 
MVH-Asunnot Oy, toimitusjohtaja Kimmo Vanhala, kimmo.vanhala@mvh.fi, p. 050 380 4418