Hyvä mieli ja jaksaminen tekevät elämästä hyvää

Olemme kevään aikana keränneet Aspan asiakkailta, vuokralaisilta ja toimintaamme eri tavoin osallistuvilta henkilöiltä ajatuksia hyvästä elämästä ja omasta tulevaisuudestaan.

Aspan uusi strategia astuu voimaan vuoden 2021 alusta. Yhteistä työtämme varten halusimme kuulla, mitä asiakkaamme, vuokralaisemme sekä muut toimintaamme osallistuvat ovat omasta tulevaisuudestaan Aspassa mieltä.

Saimme eri puolilta Suomea yli 20 vastausta: sähköpostia, whatsapp-viestejä, videoita, diaesityksiä, aarrekarttoja ja valokuvia. Vastauksista nousi esille koko elämän kirjo — kunkin vastaajan yksilölliset ilot, surut, vastoinkäymiset ja onnistumiset.

Ihmisten ainutlaatuisista tarinoista on vaikea tehdä yleistyksiä, mutta vastausten perusteella hyvän elämän ja tulevaisuuden reseptiin voisi kuulua oma koti, jossa saa olla oma itsensä; riittävä apu niissä asioissa, joissa sitä tarvitsee sekä mahdollisuus olla hyödyllinen ja merkityksellinen toisille ihmisille.

Lisäksi jokaisella vastaajalla on omat yksilölliset ilonaiheet, toiveet ja unelmat parisuhteesta, ulkomaanmatkoista, avokeittiöstä, jalkapallopeleistä tai vaikkapa ajokortista.

Elämäni on hyvää, kun minulla on oma koti, saan päättää omista asioistani, minulla on ystäviä ja hyvä tuki ympärillä. Päivätoiminnassa on mukavaa. Tulevaisuudelta toivon, että saisin kotioven avattua nappia painamalla, saisin siivousapua kotiin tavaroiden järjestelyyn ja enemmän tekemistä vapaa-ajalla kotona ja kodin ulkopuolella.

Käytämme saamiamme vastauksia strategiatyössä ja palkitsemme kaikki osallistuneet pienellä lahjalla.  Kiitos kaikille teille, jotka olette auttaneet asiakkaitamme osallistumaan ja kertomaan omat ajatuksensa.