”Sinun työsi onnistuminen on minun hommaani”

Mies seisoo portaiden yläpäässä.
Kuva: Tommi Haapaniemi, Duunitori

Aspa Palveluiden esihenkilölupaus tarkoittaa vastuunkantoa, kunnioittamista ja lupauksien pitämistä. Esihenkilön roolilla on suuri merkitys työntekijäkokemukselle.

Aspa Palvelut Oy kirkasti esihenkilölupauksensa yhdessä Duunitorin kanssa. Syksyllä 2021 järjestettyihin työpajoihin osallistuivat kaikki esihenkilöt. Niiden myötä Aspan esihenkilölupaukseksi muotoutui ”Sinun työsi onnistuminen on minun hommaani”. Koko projektin taustalla on Aspan strategian yksi painopiste – hyvinvoiva henkilöstö.

”Hyvä esihenkilö ymmärtää, että työyhteisö on se voima, josta löytyy viisaus ja osaaminen. Haluan omalla työlläni mahdollistaa työyhteisön onnistumisen”, sanoo Aspa-koti Haikarin ja Kuparikulman johtaja Jarno Keskinen. ”Esihenkilö antaa raamit, ohjaa, kannustaa, tukee ja sparraa työntekijöitä onnistumaan työssään. ”

Aspa Palvelut haluaa kehittää työnhakijakokemusta ja olla kiinnostava sote-alan työnantaja. Tässä onnistuminen lähtee vahvasti esihenkilöistä. Esihenkilölupaukseen kiteytyy Aspan strategia ja Aspa-kotien johtajien ajatukset. Se linkittyy myös vahvasti työnantajakuvan kehittämisen.

Esihenkilön roolilla suuri merkitys työntekijäkokemukselle

”Esihenkilön roolilla on valtava merkitys työntekijäkokemukselle. Työyhteisö, jossa toista kohdellaan oikeudenmukaisesti ja kannustavasti on yhteisö, johon myös halutaan tulla töihin. Samalla toimiva johtajuuden kulttuuri on työyhteisön ominaisuus, jota ei ole aina helpointa viestiä ulospäin. Aspa-kotien johtajat tuovat esihenkilölupauksellaan rohkeasti nähtäville sen, mikä heidän työssään on tärkeintä”, toteaa Duunitorin strategia- ja työnantajakuvakonsultti Lauri Vaisto.

Lupauksen lisäksi esihenkilöt saivat syksyn aikana työkaluja työpaikkailmoitusten personointiin ja läsnäoloon sosiaalisessa mediassa.

”Esihenkilölupauksen kautta haluamme viestiä siitä hyvästä esihenkilötyöstä, jota meillä Aspassa tehdään ja josta olemme ylpeitä”, kertoo projektissa mukana ollut Aspa Palveluiden HR-koordinaattori Marika Kananen. ”Tervetuloa Aspa Palveluille onnistumaan työssäsi!”