Tehtävämme on suojella asiakkaitamme

Asiakkaidemme turvallisuus on meille erityisen tärkeää.  Monet asiakkaistamme kuuluvat infektiotautien osalta riskiryhmään. Haluamme myös turvata työntekijöidemme terveyden sekä omalta osaltamme hidastaa epidemian leviämistä yhteiskunnassa.

Aspaan on perustettu koronavirustilannetta seuraava ryhmä, joka jakaa henkilöstölle ajantasaista tietoa ja toimintaohjeita sekä vastaa työntekijöiden ja asiakkaiden keskuudessa herääviin kysymyksiin.

Miten suojaamme Aspa-kotien asukkaita?

Tuotamme asumispalveluita yli 1300 asiakkaalle ympäri Suomea. Koronavirusepidemian edetessä olemme tehostaneet siivousta, kieltäneet vierailut Aspa-kodeissamme ja vähentäneet lähikontaktit minimiin. Siitä huolimatta koronavirus saattaa tarttua myös meidän asiakkaisiimme.

Miten toimimme, jos epäilemme tartuntaa?

Henkilöstömme ja asiakkaidemme yksityisyyden suojaamiseksi emme kerro mahdollisista yksittäisistä sairastapauksista julkisuuteen.

Tartunnasta epäilty asukas pidetään erillään Aspa-kodin muista asukkaista ja hänestä huolehtiva asumispalvelutyöntekijä suojautuu asianmukaisesti ja noudattaa viranomaisten ohjeita mahdolliseen tartuntatilanteeseen. Hoidamme asiakasta hänen omassa kodissaan erillään muista asiakkaista.  Mahdollisen tartunnan varmistuttua toimimme hoitavan lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Miten huolehdimme hygieniasta ja desinfioinnista?

Noudatamme Aspa-kotien tilojen puhtaanapidossa sairaanhoitopiirien ja THL:n ohjeita. Olemme tehostaneet Aspa-kotien yhteisten tilojen ja asiakkaiden omien kotien siivousta. Noudatamme annettuja siivousohjeita tarkasti, jotta mahdollinen virus ei pääsisi leviämään eteenpäin.

Miten voit olla yhteydessä läheiseesi?

Koronavirus mietityttää myös asiakkaitamme, siksi henkilökuntamme on valmiina auttamaan. On tärkeää pitää yhteyttä omaan läheiseen esimerkiksi puhelimitse, kirjeitse tai vaikka videopuhelulla. Henkilökuntamme auttaa asiakkaitamme yhteydenpidossa ja esimerkiksi puheluiden soittamisessa tai vastaanottamisessa.

Asiakkaidemme terveydentilan turvaamiseksi päivätoiminta ja muu vastaava kodin ulkopuolinen toiminta on peruttu toistaiseksi. Ulkoilemme kuitenkin asiakkaiden kanssa heidän kotinsa lähistöllä ihmisryhmiä välttäen ja pyrimme tarjoamaan päivään virikkeitä esimerkiksi virtuaalisesti verkon kautta.

Asiakkaitamme voi ilahduttaa myös lähettämällä kortin tai kirjeen lähimpään Aspa-kotiin. Lisätietoa käynnistämästämme Piristä postitse -kampanjasta saat verkkosivuiltamme.

Lue aiemmin julkaisemamme uutinen Koronaviruksen vaikutukset Aspan toimintaan.