Verkkotapahtumissa esitellään arkea helpottavia digisovelluksia

verkkotapahtumissa-esitellaan-arkea-helpottavia-digisovelluksia

Aspa-säätiön Arjen koodit -hanke järjestää toukokuussa kaksi digiaiheista verkkotapahtumaa.

Tapahtumissa esitellään digisovelluksia, jotka helpottavat arjen sujumista. Tilaisuudet on tarkoitettu arkeensa tukea tarvitseville ihmisille, heidän kanssaan työskenteleville ja ihan kaikille aiheesta kiinnostuneille.   

”Uskomme, että digisovellukset voivat tuoda monenlaista hyötyä arkeen. Haasteena on, että ihmiset eivät usein tiedä mitä kaikkea on tarjolla. Kokemuksemme mukaan ihmisiltä löytyy kyllä intoa ja rohkeutta kokeilla uusia digisovelluksia, kun mahdollisuutta tarjotaan ja opastetaan käytön alkuun”, kertoo Arjen koodit -hankkeen hankepäällikkö Lea Haikala. ”Moni on löytänyt sovelluksista apua ennalta arvaamattomiinkin arjen haasteisiin.”

12.5. Digillä arki haltuun

Ensimmäisen 12.5. järjestettävän Digillä arki haltuun -tapahtuman keskiössä ovat sovellukset, jotka helpottavat erityisesti nepsy-nuorten ja aikuisten arjen hallintaa. Tilaisuudessa esitellään mm. juuri valmistuvaa nepsy-oireisten ihmisten itsensä kehittämää Digihelppari-sovellusta, joka auttaa ottamaan omaa arkeaan haltuun. Lisäksi kerrotaan miten omaa rahankäyttöään voi seurata digisovelluksen avulla sekä pohditaan miten robotti voisi olla mukana ja tukena Nepsy-nuorten ja aikuisten arjessa. Älyvalojen käytöstä saatuja hyötyjä esitellään tapahtuman lopuksi.   

26.5. Digillä mieli hyväksi

26.5. järjestettävä Digillä mieli hyväksi -tilaisuus on suunnattu erityisesti nuorille ja itsenäistyville mielenterveyskuntoutujille ja heidän kanssaan työskenteleville. Tilaisuudessa esitellään digisovelluksia, joiden avulla voi seurata omaa vointiaan, tukea omaa voimaantumista ja itsenäistymistä sekä tutustua uusiin ihmisiin, keskustella ja pelailla tuttujen ja tuntemattomien kanssa.   

”Haluamme näillä tapahtumilla kannustaa arkeensa tukea tarvitsevia ottamaan rohkeasti digisovelluksia käyttöön. Tilaisuuksissa on mukana kokemustoimijoitamme kertomassa miten he itse ovat hyötyneet digisovelluksista omassa arjessaan”, summaa Haikala.

Lisätietoja tapahtumista ja ilmoittautumiset: 
12.5.2021 Digillä arki haltuun
26.5.2021 Digillä mieli hyväksi