Mielekästä vapaa-ajan toimintaa

Viritämme mielekästä vapaa-ajan toimintaa ja saatamme yhteen samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä. Järjestämme ryhmätoimintaa pääsääntöisesti kodin ulkopuolella.

Kaikille avoin Mielekäs-toiminta lähtee liikkeelle asumispalveluita käyttävien toiveesta. Pyrimme järjestämään esteetöntä ja saavutettavaa tekemistä ja kiinnitämme huomiota osallistujien itsemääräämisoikeuteen.

Etsitkö vapaa-ajan tekemistä erityisryhmille?  

Yhdessä harrastaminen vähentää yksinäisyyttä. Osallistujat voivat löytää harrastuksesta ja toiminnasta uusia ystäviä.  

Etsimme jo olemassa olevia harrasteryhmiä ja perustamme tarvittaessa uusia. Ryhmää voi ohjata esimerkiksi kokemustoimija, erityisliikunnanohjaaja, vapaaehtoinen tai yhdistystoimija. 

Yhteistyökumppanit ovat tärkeä osa toimintaamme ja yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa mahdollistaa toiminnan juurtumisen. Esimerkiksi kokkailukerhoja toteutamme yhdessä Kymenlaakson Marttojen kanssa.  

Mitä haluaisit harrastaa? 

Haluaisitko harrastaa liikuntaa, musiikkia, pelaamista, ulkoilua tai luontoelämyksiä? Tule mukaan ideoimaan yhteistä tekemistä. Uuden harrastuksen kautta voit löytää vaikka ystävän. 

Tekemisestä riippuen, ryhmä voi kokoontua tarvittaessa myös verkossa. 

Miten pääsen mukaan toimintaan?

Kun sinulla on mielessäsi, mitä haluaisit harrastaa tai etsit vaikka porukkaa, jonka kanssa voit lähteä keilaamaan tai metsäretkelle, ota yhteyttä meihin joko puhelimitse, sähköpostitse tai vaikka Facebookissa.

Mielekäs-toiminnan työntekijät saattavat yhteen samasta asiasta kiinnostuneita ihmisiä.

Tutustu Mielekäs Olkkarin kuvataidenäyttelyyn!

Ota yhteyttä, voimme ideoida ja käynnistää toimintaa myös etänä

Kirsikka Järvinen, osallisuusassistentti, p. 040 593 3799
Jussi Paananen, hankekoordinaattori, p. 040 631 9244
Maija-Kaisa Pitkänen
, osallisuuskoordinaattori, 040 593 7799
Siina Vättö, kehittämissuunnittelija, 040 631 1128

Ota yhteyttä sähköpostitse mielekas@aspa.fi

Mielekäs-toiminta perustuu YK:n vammaissopimuksen 30. artiklaan ”Osallistuminen kulttuurielämään, virkistys- ja vapaa-ajantoimintaan ja urheiluun.”