Päivääkään en ole katunut!

Annastiina selaili keväällä 2022 mahdollisia kesätyöpaikkoja ja näki Aspan ilmoituksen. Se herätti heti hänen kiinnostuksensa ja hän päätti hakea ohjaajan töitä Turussa sijaitsevasta Aspa-koti Liljalaaksosta.

”Onneksi tulin valituksi. Päivääkään en ole katunut!” sanoo Annastiina. ”Tähän porukkaan oli todella helppo tulla. Minut otettiin hyvin vastaan niin asiakkaiden kuin työntekijöiden keskuudessa.”

Liljalaakso tarjoaa tuettua asumista ja henkilökohtaista apua mielenterveyskuntoutujille ja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Ohjaajien työpäivät Liljalaaksossa ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Siihen kuuluvat muun muassa viikoittaiset tapaamiset asiakkaiden kanssa sekä raportointia ja suunnittelua.

”Suosittelen ehdottomasti Aspaa muillekin. Meistä työntekijöistä pidetään täällä hyvää huolta ja työympäristö on kannustava. Sain hyvän perehdytyksen ja Aspa tarjoaa myös hyvät työsuhde-edut”, kuvailee Annastiina.

Kesätyö on tärkeä osa oppimista

Kesätyö on monelle opiskelijalle mahdollisuus syventää koulussa saatuja oppeja. Sen kautta saa myös tärkeää työkokemusta sekä pääsee tutustumaan erilaisiin sote-alan työpaikkoihin. Parhaassa tapauksessa itselleen löytää sen oman jutun sekä työpaikan. Annastiinakin jäi kesän jälkeen Aspalle määräaikaiseen työsuhteeseen.

”Meillä on mahdollisuus suunnitella itse työpäivämme sekä koko työviikon kulku.  Se on yksi asia, mistä erityisesti tykkään tässä työssä”, Annastiina kertoo. ”Kesän paras oppi oli oman työn ja työpäivien sisällön organisointi. Ensimmäisten viikkojen jälkeen osasin suunnitella päiväni ja käyntini järkevästi.”

Lähihoitajasta puhevammaisten tulkiksi

Annastiina on koulutukseltaan lähihoitaja. Hän jatkoi opiskelujaan ja valmistui toukokuussa 2022 puhevammaisen tulkiksi. Erilaiset kielet ja kommunikaatiomenetelmät ovat aina kiinnostaneet häntä. Hän on ylpeä työstään, koska se on oikeasti merkityksellistä.

”Kaikkien ihmisten kuulluksi tuleminen ja mahdollisuus yhdenvertaiseen kommunikaatioon on mielestäni erityisen tärkeää”, avaa Annastiina lisäkoulutuksensa tärkeyttä. ”Tätä työtä tehdään ihmiseltä ihmiselle ja tässä työssä ollaan onnekkaassa asemassa, sillä meitä työtekijöitä ei kovin helposti teknologialla korvata.”