Ympärivuorokautinen palveluasuminen, yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Loimaa

Aspa-koti Lumme

Aspa-koti Lumme sijaitsee rivitalossa Loimaalla.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Mervi Rantanen
mervi.rantanen@aspa.fi
044 725 7601

Aspa-koti Lumme
Itsenäisyydenkatu 8
32200 Loimaa
044 725 9874
lumme@aspa.fi

Aspa-koti Lumme tarjoaa tuettua asumista, yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista palveluasumista Loimaalla ja lähikunnissa asuville kehitysvammaisille ihmisille.

Aspa-koti Lumme tarjoaa tuettua asumista, yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille ihmisille ja muille vastaavan tuen tarpeessa oleville.

Loimaan Hulmilla keskustan tuntumassa sijaitsevassa Aspa-koti Lumpeessa on asuntoja sekä kevyempää tukea tarvitseville ihmisille että ympärivuorokautista tukea tarvitseville.

Lumme on monen kehitysvammaisen nuoren ensimmäinen oma koti.

Oma koti ja tuki arkeen

Aspa-koti Lumpeeseen kuuluu kaksi rakennusta, joissa on yhteensä 23 asuntoa. Isommassa rakennuksessa on 15 asuntoa, joista kahdeksan on tarkoitettu ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja seitsemän yhteisölliseen asumiseen. Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös Aspa-koti Lumpeen viihtyisät yhteistilat.

Asunnot ovat noin 30 neliön kokoisia yksiöitä. Jokaisessa on oma keittiö ja kylpyhuone. Kaikissa asunnoissa on myös oma terassi.

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Tuetun asumisen asiakkaat asuvat Lumpeen pihapiirissä sijaitsevassa rivitalossa, jossa on kahdeksan asuntoa. He saavat tarvittaessa apua myös yöaikaan turvarannekehälytyksellä.

Asukkaiden käytössä on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila, sauna ja kodinhoitohuone, jossa on pyykinpesumahdollisuus. Pihalla on myös viihtyisä terassi.

Asiakkaat asuvat omissa kodeissaan

Jokaisella asiakkaalla on oma koti, jossa hän voi toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Käymme yhdessä esimerkiksi kaupassa, laitamme asiakkaan toivomaa ruokaa yhdessä hänen kanssaan hänen omassa kodissaan tai tuemme harrastukseen osallistumista.

Aspan arvot näkyvät työssämme

Asiakkaan kohtaaminen ja rinnalla kulkeminen tekevät Aspan. Työmme perustuu vahvoihin arvoihin: ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa toteutuu arjessamme – asiakkaamme osallistuvat heitä koskevien päätösten tekemiseen ja saavat näin edellytykset elää omanlaista elämää.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Lumpeessa työskentelee vakituisesti 11 työntekijää. He ovat koulutukseltaan lähi- tai sairaanhoitajia. Henkilökunnalta löytyy sekä kehitysvamma- että mielenterveyspuolen osaamista. Osalla henkilökunnasta on koulutus myös ravitsemus- ja puhtauspalvelualalta. Osaamista löytyy laidasta laitaan ja vahvuutena on pitkä kokemus sote-alalta.

Ota yhteyttä

Mervi Rantanen, Aspa-kodin johtaja, p. 044 725 7601

mervi.rantanen@aspa.fi

Sari Pitkänen, vastaava ohjaaja, p. 044 720 1861
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Lumpeen arkea somessa