Päiväaikainen toiminta, Tampere

Aspa-koti Metsätupa

Aspa-koti Metsätuvan päivätoiminta toimii Tampereella Finlaysonin alueella.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Anu Virhiä
anu.virhia@aspa.fi
040 486 7661

Vastaava päiväaikaisen toiminnan ohjaaja
Anna Haapalainen
044 759 0500

Aspa-koti Metsätuvan päiväaikainen toiminta
Palatsinraitti 1/ Wärjäämö-rakennus
33210 Tampere

Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päiväaikaista toimintaa Tampereella.

Tampereella sijaitseva Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päiväaikaista toimintaa aikuisille ihmisille, joilla on aivovamma tai muusta neurologisesta syystä johtuva samankaltainen oireisto ja ohjauksen tarve. Metsätupa sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Tampereen keskustassa Finlaysonin alueella, erillisessä Wärjäämö-rakennuksessa. Päiväaikaista toimintaa on tarjolla arkisin klo 9–15.

Mitä päiväaikainen toiminta on?

Päiväaikainen toiminta on ryhmämuotoista toimintaa ja se voi sisältää esimerkiksi leivontaa, liikuntaa, kädentaitoja tai muuta luovaa toimintaa, keskusteluryhmiä vaihtuvilla teemoilla sekä elokuvien ja dokumenttien katselua. Teemme vierailuja läheisiin museoihin ja hyödynnämme lähialueen ulkoilu- ja retkikohteita. Suunnittelemme aktiviteetteja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Toiminnallamme tuemme vaikeavammaisten asiakkaidemme elämänhallintaa, edistämme sosiaalista vuorovaikutusta sekä vahvistamme taitoja, joita asiakkaamme tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Ohjaajiemme erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden huomioiminen toiminnassa.

Jokaisella asiakkaallamme on oma yksilöllisesti laadittu päivätoimintasuunnitelma, jonka mukaan hän osallistuu toimintaan.

Meille Metsätuvan päivätoimintaan voi tulla tekemään ja kokemaan tai vain olemaan.

Miten päiväaikaisen toiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita (kuten päiväaikainen toiminta sekä päivätoimintamatkat) haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Päiväaikaiseen toimintaamme voi tulla tutustumiskäynnille ottamalla yhteyttä Aspa-kodin henkilökuntaan.

Mitä päiväaikainen toiminta maksaa?

Vammaispalvelulain mukainen päiväaikainen toiminta on asiakkaille maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailut kuitenkin laskutetaan asiakkailta itseltään jälkikäteen esimerkiksi kerran kuussa. Pienituloisilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea päivätoiminnan ruokailumaksuihin vammaispalveluiden kautta.

Minkälainen päiväaikaisen toimintapäivän rakenne on?

  • klo 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa, tarjolla aamukahvi ja halukkaille myös aamupala
  • n. klo 10.00 Aamupäivän ryhmät, 2–3 ryhmää, asiakkaat valitsevat mihin ryhmäsisältöön haluavat osallistua. Ryhmien sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi musiikkiryhmiä, sisä- tai ulkoliikuntaa, museovierailuja ja retkiä, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, siivousryhmä, peliryhmiä ym.
  • n. klo 12.00 Yhteinen lounas

Lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon (30 min). Levon jälkeen iltapäivän toiminnassa esimerkiksi keittiötöitä, dokumentin katselu, pelailua, tietovisailua, kävelylenkkejä tms.

  • n. klo 14.20 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • n. klo 14.45 Tilat yhdessä kuntoon, esimerkiksi pöytien pyyhkiminen, roskien vieminen ja eteisen lakaisu.
  • klo 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Anu Virhiä, Aspa-kodin johtaja, p. 040 486 7661

anu.virhia@aspa.fi, puhelimitse parhaiten tavoitettavissa 8:00-15:30

Anna Haapalainen, vastaava päiväaikaisen toiminnan ohjaaja, p. 044 759 0500

anna.haapalainen@aspa.fi, puhelimitse parhaiten tavoitettavissa klo 8:30-9:30 ja klo 14:00-15:00

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Metsätuvan päivätoiminnan ja Pihakoivun arkea somessa