Päivätoiminta, Tampere

Aspa-koti Metsätupa

Aspa-koti Metsätuvan päivätoiminta toimii Tampereella Finlaysonin alueella.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Mikko Peltonen
mikko.peltonen@aspa.fi
044 729 2262

Aspa-koti Metsätuvan päivätoiminta
Palatsinraitti 1/ Wärjäämö-rakennus
33210 Tampere
044 729 2262

Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille Tampereella.

Tampereella sijaitseva Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille. Metsätupa sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Tampereen Finlaysonin alueella. Päivätoimintaa on tarjolla arkisin klo 9–15.

Mitä päivätoiminta on?

Päivätoiminta on ryhmämuotoista toimintaa ja se voi sisältää esimerkiksi ruoanlaittoa, liikuntaa, keskustelua sekä elokuvien ja dokumenttien katselua. Välillä teemme retkiä tai harjoitamme kädentaitoja tai muuta luovaa toimintaa. Suunnittelemme aktiviteetteja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Tuemme asiakkaidemme elämänhallintaa, edistämme sosiaalista vuorovaikutusta sekä vahvistamme taitoja, joita asiakkaamme tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Ohjaajiemme erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden huomioiminen toiminnassa.

Jokaisella asiakkaallamme on oma yksilöllisesti laadittu päivätoimintasuunnitelma, jonka mukaan hän osallistuu toimintaan.

Meille Metsätuvan päivätoimintaan voi tulla tekemään ja kokemaan tai vain olemaan.

Miten päivätoiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita (kuten päivätoiminta sekä päivätoimintamatkat) haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Päivätoimintaamme voi tulla tutustumiskäynnille ottamalla yhteyttä Aspa-kodin johtajaan.

Mitä päivätoiminta maksaa?

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta on asiakkaalle maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailumaksut laskutetaan asiakkailta kerran kuussa.

Ateriamaksut: lounas ja välipala 5 euroa, aamupala halukkaille 1 euroa.

Minkälainen päivätoimintapäivän rakenne on?

  • klo 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa, tarjolla aamukahvi ja halukkaille myös aamupala
  • klo 10.00 Aamupäivän ryhmät, 2–3 ryhmää, asiakkaat valitsevat mihin ryhmäsisältöön haluavat osallistua. Ryhmien sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi ruuanvalmistusta, musiikkiryhmiä, sisä- tai ulkoliikuntaa, museovierailuja ja retkiä, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, siivousryhmä, peliryhmiä ym.
  • klo 12.00 Yhteinen lounas

Lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon (30 min) Levon jälkeen iltapäivän toiminnassa esimerkiksi keittiötöitä, dokumentin katselu, pelailua, tietovisailua, kävelylenkkejä tms.

  • klo 14.20 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • klo 14.45 Tilat yhdessä kuntoon, esimerkiksi tiskien tiskaaminen, pöytien pyyhkiminen, roskien vieminen.
  • klo 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Mikko Peltonen, Aspa-kodin johtaja, p. 044 729 2262

mikko.peltonen@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Metsätuvan päivätoiminnan ja Pihakoivun arkea somessa