Päivätoiminta, Tampere

Aspa-koti Metsätupa

Aspa-koti Metsätuvan päivätoiminta toimii Tampereella Finlaysonin alueella.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Anu Virhiä
anu.virhia@aspa.fi
040 486 7661

Vastaava päivätoiminnan ohjaaja
Anna Haapalainen
044 759 0500

Aspa-koti Metsätuvan päivätoiminta
Palatsinraitti 1/ Wärjäämö-rakennus
33210 Tampere

Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päivätoimintaa Tampereella.

Tampereella sijaitseva Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille. Metsätupa sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Tampereen keskustassa Finlaysonin alueella, erillisessä Wärjäämö-rakennuksessa. Päivätoimintaa on tarjolla arkisin klo 9–15.

Mitä päivätoiminta on?

Päivätoiminta on ryhmämuotoista toimintaa ja se voi sisältää esimerkiksi leivontaa, liikuntaa, kädentaitoja tai muuta luovaa toimintaa, keskusteluryhmiä vaihtuvilla teemoilla sekä elokuvien ja dokumenttien katselua. Teemme vierailuja läheisiin museoihin ja hyödynnämme lähialueen ulkoilu- ja retkikohteita. Suunnittelemme aktiviteetteja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Toiminnallamme tuemme asiakkaidemme elämänhallintaa, edistämme sosiaalista vuorovaikutusta sekä vahvistamme taitoja, joita asiakkaamme tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Ohjaajiemme erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden huomioiminen toiminnassa.

Jokaisella asiakkaallamme on oma yksilöllisesti laadittu päivätoimintasuunnitelma, jonka mukaan hän osallistuu toimintaan.

Meille Metsätuvan päivätoimintaan voi tulla tekemään ja kokemaan tai vain olemaan.

Miten päivätoiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita (kuten päivätoiminta sekä päivätoimintamatkat) haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Päivätoimintaamme voi tulla tutustumiskäynnille ottamalla yhteyttä Aspa-kodin johtajaan.

Mitä päivätoiminta maksaa?

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta on asiakkaalle maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailumaksut laskutetaan asiakkailta kerran kuussa. Pienituloisilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea päivätoiminnan ruokailumaksuihin.

Minkälainen päivätoimintapäivän rakenne on?

  • klo 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa, tarjolla aamukahvi ja halukkaille myös aamupala
  • n. klo 10.00 Aamupäivän ryhmät, 2–3 ryhmää, asiakkaat valitsevat mihin ryhmäsisältöön haluavat osallistua. Ryhmien sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi musiikkiryhmiä, sisä- tai ulkoliikuntaa, museovierailuja ja retkiä, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, siivousryhmä, peliryhmiä ym.
  • n. klo 12.00 Yhteinen lounas

Lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon (30 min). Levon jälkeen iltapäivän toiminnassa esimerkiksi keittiötöitä, dokumentin katselu, pelailua, tietovisailua, kävelylenkkejä tms.

  • n. klo 14.20 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • n. klo 14.45 Tilat yhdessä kuntoon, esimerkiksi pöytien pyyhkiminen, roskien vieminen ja eteisen lakaisu.
  • klo 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Anu Virhiä, Aspa-kodin johtaja, p. 040 486 7661

anu.virhia@aspa.fi

Anna Haapalainen, vastaava päivätoiminnan ohjaaja, p. 044 759 0500

anna.haapalainen@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Metsätuvan päivätoiminnan ja Pihakoivun arkea somessa