Vierailut Aspa-kodeissamme

Haluamme huolehtia asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta kaikissa tilanteissa.

Koronavirustilanne vaihtelee alueittain eri puolilla Suomea. Noudatamme alueellisten viranomaisten ohjeita siitä, miten vierailut eri Aspa-kodeissa voidaan järjestää turvallisesti.

Koska koronaviruksen tartuntariski on erilainen eri puolilla maata, läheisten vierailut asiakkaidemme luona Aspa-kodeissa järjestetään pääsääntöisesti alueellisten ohjeiden ja Aspa Palveluiden toimintaohjeiden mukaisesti. Tarkasta aina oman paikkakuntasi vierailutilanne Aspa-kodin henkilökunnalta.

Sovithan tulostasi etukäteen, jotta saamme vierailun järjestymään turvallisesti ja sujuvasti.

Läheisiä voi tavata ensisijaisesti ulkoilun yhteydessä

Ympärivuorokautisissa asumispalveluyksiköissä pyrimme järjestämään omaisten ja läheisten tapaamisia ensisijaisesti asukkaiden päivärytmiin kuuluvan ulkoilun yhteyteen. Henkilökunnan läsnäolo on usein välttämätöntä asukkaan liikkumisavun vuoksi.

Sisätiloissa tapahtuvat vierailut olemme rajanneet ainoastaan asiakkaan omassa asunnossa tai muussa turvallisessa tilassa toteutettaviksi. Mahdollisuus vierailla sisällä Aspa-kodissa voi vaihdella alueellisesti. Sisätiloissa tapahtuviksi suosittelemme ainoastaan välttämättömiä vierailuja, jotta voimme pitää kaikki Aspa-kodin asiakkaat turvassa ja välttää mahdolliset altistumiset virukselle.

Kun tulet tapaamaan läheistäsi, toimi seuraavalla tavalla

Vierailulle voit tulla vain terveenä ja oireettomana. Tapaamista ei valitettavasti voida järjestää, jos asiakkaalla tai omaisella on mitään koronaan liitettyjä oireita. Tapaamisesta sovitaan aina etukäteen. Annamme vierailijoille ohjeet turvalliseen vierailuun ennen vierailua. Tapaamista asiakkaamme kanssa suosittelemme samanaikaisesti 1-3 läheiselle.

  • Ota yhteyttä Aspa-kotiin ja sovi vierailuajasta ja vierailun toteuttamisesta henkilökunnan kanssa etukäteen.
  • Säilytä tapaamisessa riittävä turvaväli (1-2 m) ja vältä lähikontaktia kuten halaamista ja koskettamista.
  • Varaa mukaan oma suu-nenäsuojain. Henkilökuntamme ohjaa sinua tarvittaessa suojaimen käytössä, kuten muissakin turvallisuuteen liittyvissä asioissa.  

Kiitos yhteistyöstä asiakkaidemme, heidän läheistensä sekä työntekijöidemme turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi.

Asiakkaidemme vierailut ja lomat

Ympärivuorokautisessa asumispalvelussa emme suosittele asiakkaidemme vierailuja Aspa-kodin ulkopuolelle. Jos asiakas lähtee vierailulle, lähdöstä ja paluusta tulee olla etukäteen yhteydessä Aspa-kodin henkilökuntaan. Omaan asuntoon paluuseen liittyvät asiat suunnitellaan huolellisesti ja huomioidaan Aspa-kodin muut asukkaat.