Enemmän kuin vuokranantaja

Suvi on asunut puolet elämästään Aspan vuokra-asunnoissa. Asuntoja on ollut kolme erilaista ja kukin niistä on vastannut sen hetken tarpeita. Aspan vuokralaisuus on avannut paljon muutakin kuin oven omaan kotiin.

Aspan vuokralaiseksi Suvi tuli aikoinaan suoraan sairaalasta, jossa hän oli ollut yhdeksän kuukautta. Siitä alkoi pitkä kuntoutuminen. Aluksi Suvi sai säätiön tarjoaman vuokra-asunnon lisäksi tukea Aspa Palveluilta. Ohjaaja oli Suvin tukena sairaalasta lähtien.

”Päästessäni sairaalasta, olin nuoreksi ihmiseksi todella huonossa kunnossa. Muistan, kuinka silloinen sosiaalityöntekijäni sanoi, etten koskaan asuisi tai pärjäisin yksin. Mutta tässä sitä ollaan”, Suvi pohtii polkuaan. ”Aspa on kulkenut pitkän tien toipumiseni rinnalla. Sillä on suuri merkitys elämääni ja siihen, missä nyt olen.”

Olin tullut kotiin

Suvi ihastui nykyiseen asuntoonsa heti ja on viihtynyt siellä jo 13 vuotta. Suvi kehuu asuntoa mukavaksi, joka ei ole yksiöksi pienimmästä päästä. Häneltä löytyy myös sauna. Asunto sijaitsee Vantaalla hyvien kulkuyhteyksien päässä ja lähellä kauppoja.

”Tykkään siitä, että asunto on vähän korkeammalla ja ikkunasta näkyy puita talojen sijaan”, Suvi kertoo. ”Kun muutin asuntoon, nimeni oli jo ovessa ja se tuntui hyvältä. Olin tullut kotiin”

Positiivinen kierre

Yksi puhelinsoitto voi muuttaa kaiken. Suvi päätyi Aspan Velka veks -hankkeen kokemustoimijaksi. Hän on kirjoittanut hankkeen myötä Aspan Ravistaja-blogiin ja päässyt työmatkalle Tampereelle. Suvi jatkaa kokemustoimijan roolissa uudessa Asumisen ajokortti -hankkeessa.

”Jossain kohtaa minulla oli hieman rahaongelmia ja löysin Aspan sivuilta tietoa Velka veks-hankkeesta. Päätin soittaa heille ja sen soiton myötä elämäni löysi täysin uuden suunnan”, muistelee Suvi.

Suvi on tällä hetkellä tilanteessa, josta hän ei aikaisemmin olisi osannut edes haaveilla. Hän käy osa-aikaisesti töissä ja haaveilee yhteisöpedagogiikan opiskelupaikasta.

”Kun jaksaa ja uskaltaa pyytää apua, saattaa yhtäkkiä alkaa positiivinen kierre. Se avaa ovia sinne, minne ei ikinä uskonut pääsevänsä”, rohkaisee Suvi.

Asiakkaamme kertovat

Aspa-koti Riekonmarjan kota lumen keskellä.

Elämäniloa yhdessä tehden

Nainen hymyilee hiihtoladulla.

Urheilua rakastava tyttö muutti omaan kotiin

Uusi alku asunnon saamisesta