Omat avaimet: Voimavaroja nuorten itsenäiseen elämään

Vahvistamme arjessa ja itsenäistymisessä tukea tarvitsevien nuorten hyvinvointia ja voimavaroja Itä-Suomen alueella. Tarjoamme osallistujille heidän omiin voimavaroihinsa perustuvaa toimintaa.

Kehitämme uusia valmennusmenetelmiä ja työvälineitä nuoriso-, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille. Yhteiskehitämme nuorille suunnattuja palveluja yhdessä ammattilaisten ja kokemustoimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on kehittää palveluita niin, että ne vastaavat toiminnassa mukana olevien osallistujien tarpeisiin.

Valmennusta myös tukea tarvitseville miehille ja lapsiperheille

Jalostamme Omat avaimet -projektissa kehitettyjä konsepteja ja pilotoimme niitä vastaamaan myös uusien kohderyhmien tarpeita. Tarjoamme parhaillaan voimavaravalmennusta myös vahvaa sosiaalista tukea tarvitseville 30–45-vuotiaille miehille. Vuonna 2021 pilotoimme valmennusta itsenäistyville vammaisille nuorille ja vuonna 2022  nuorille lapsiperheille, joissa vanhemmilla on mielenterveyden haasteita.

Toimimme Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Ylä-Savossa. 

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistä kehittämistoimintaa (2020–2022) Veikkauksen tuotoilla.  

Kutsu meidät esittelemään toimintaa, ideoimaan yhdessä jotain uutta tai pyydä koulutusta tai yhteiskehittämisen prosessia alueellesi!

Anne Kukkonen, kehittämissuunnittelija, 040 661 8992, anne.kukkonen@aspa.fi

Anna Pöllönen, koordinaattori, 050 331 8177, anna.pollonen@mtkl.fi

Tuija Nissinen, koordinaattori, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi

Tunnelmia Maalausta, musaa ja mokkaa -pihatapahtumasta, jonka Omat avaimet -toiminta järjesti 11.9.2020.