Omat avaimet: Voimavaroja nuorten itsenäiseen elämään

Vahvistamme arjessa ja itsenäistymisessä tukea tarvitsevien nuorten hyvinvointia ja voimavaroja Itä-Suomen alueella. Tarjoamme osallistujille heidän omiin voimavaroihinsa perustuvaa toimintaa.

Kehitämme uusia valmennusmenetelmiä ja työvälineitä nuoriso-, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille. Yhteiskehitämme nuorille suunnattuja palveluja yhdessä ammattilaisten ja kokemustoimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on kehittää palveluita niin, että ne vastaavat toiminnassa mukana olevien osallistujien tarpeisiin.

Uusia kohderyhmiä

Jalostamme Omat avaimet -projektissa kehitettyjä konsepteja ja testaamme, kuinka kehittämämme menetelmät soveltuvat uusien kohderyhmien tarpeisiin.

  • Olemme testanneet vuonna 2020 Hevari-menetelmää vahvaa sosiaalista tukea tarvitsevien 30-45-vuotiaiden miesten kanssa. Kokeilun perusteella Hevari soveltuu kohderyhmälle sellaisenaan. Lue lisää Avoimet ikkunat -blogista!
  • Vuonna 2021 Hevaria testattiin itsenäistyvien vammaisten nuorten kanssa (yhteistyössä mm. Samiedu, Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Luovi). Hevari soveltuu liikuntavammaisille nuorille sellaisenaan. Mukautettuna ja kevennettynä se sopii esimerkiksi lievästi kehitysvammaisille nuorille aikuisille.

Vuonna 2022 testaamme menetelmien soveltuvuutta nuorten lapsiperheiden tarpeisiin. Ammattilainen: työskenteletkö nuorten lapsiperheiden kanssa, joissa vanhemmilla (joko molemmilla tai toisella) on mielenterveyden haasteita? Ota meihin yhteyttä. Lähdetään testaamaan menetelmiä yhdessä!

Toimimme Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Ylä-Savossa. 

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistä kehittämistoimintaa (2020–2022) Veikkauksen tuotoilla.  

Kutsu meidät esittelemään toimintaa, ideoimaan yhdessä jotain uutta tai pyydä koulutusta tai yhteiskehittämisen prosessia alueellesi!

Anne Kukkonen, kehittämissuunnittelija, 040 661 8992, anne.kukkonen@aspa.fi
Tuija Nissinen, koordinaattori, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi

Tunnelmia Maalausta, musaa ja mokkaa -pihatapahtumasta, jonka Omat avaimet -toiminta järjesti 11.9.2020.