Aspa mukana Asunnottomien yössä 17.10.

Olemme mukana Asunnottomien yössä 17.10.

Tulevaisuus ilman asunnottomuutta on mahdollinen. Se vaatii asunnon saamisen lisäksi asumisen onnistumisen. Tämä mahdollistetaan yksilöllisellä tuella ja asumisen taidoilla.

Aspa-säätiö on mukana Asunnottomien yön 20-vuotistapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla maanantaina 17.10.2022 kello 16–22. Esittelemme Aspa-säätiön vuokra-asuntoja ja Asumisen ajokortti -hanketta.  

Tavoitteena asumisen jatkuvuuden turvaaminen 

Aspa-säätiö tarjoaa vuokra-asuntoja eri tavoin vammaisille ihmisille ja mielenterveyskuntoutujille. Asunnon lisäksi autamme vuokralaisiamme asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa, jotta asuminen sujuisi ja koti myös säilyisi. Asuntoja on tarjolla ympäri Suomen. Vuosittain meiltä saa kodin noin 200 uutta asukasta. 

Asumisen ajokortti -hanke toteuttaa asumistaitovalmennuksia, joiden tavoitteena on antaa osallistujille asumiseen liittyviä taitoja ja turvata asumisen jatkuvuus. Lisäksi hankkeessa selvitetään ja kokeillaan, voidaanko naapuruussovittelun keinoja ja vertaistukea soveltaen ehkäistä ja ratkaista asumishäiriöitä. Asumisen ajokortti -hanke on toimintansa aikana pitänyt 13 ryhmävalmennusta ja 11 yksilövalmennusta. Osallistujia valmennuksissa on ollut yhteensä 136. Lisäksi hankkeen nuoret kokemustoimijat jakavat itsenäiseen asumiseen liittyviä vinkkejä toisille nuorille Aspan Tiktok-tilillä.  

Tervetuloa tapaamaan meitä ja tutustumaan ratkaisuihimme tapahtumassa. Poistetaan asunnottomuus yhdessä! 

Lisätietoja:
Teija Hietikko, Asumisen ajokortti -hankkeen hankepäällikkö, p. 040 610 5388, teija.hietikko@aspa.fi