-A A +A

Aspa-koti Riekonmarja

Ma, 29/02/2016 - 12:40
Aspa-koti Riekonmarja

Tarjoaa palveluasumista ja tuettua asumista eri tavalla vammaisille asiakkaille.

  • Aspa-koti Riekonmarja sijaitsee rivitalossa Enontekiöllä.
  • Aspa-koti Riekonmarja on rivitalo, jossa jokaisella asiakkaalla on oma koti.
  • Riekonmarjalaiset kevätretkellä, lättyjen paistoa nuotiolla.
  • Riekonmarjan pihalla on oma laavu.
  • Aspa-koti Riekonmarjan yhteistilassa on takka.
  • Riekonmarjan rakennuksen seinään askarreltu nimi oksista ja rautalangasta "Aspa-koti Riekonmarja"

Enontekiöllä sijaitseva Aspa-koti Riekonmarja tarjoaa palveluasumista, tuettua asumista ja ryhmätoimintaa eri tavalla vammaisille asiakkaille. Tarjoamme myös omaishoidon lomitusta avustettavien henkilöiden omaan kotiin, mikä tarjoaa omaishoitajalle mahdollisuuden hoitaa omia asioitaan. 

Asiakkainamme on ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea omannäköiseen itsenäiseen arkeen ja elämään. Riekonmarjassa asuvilla on aidosti oma koti, jossa hän itse määrää.

Teemme tiivistä yhteistyötä alueen eri toimijoiden kanssa. Se kuuluu perinteisiin ja mahdollistaa asiakkaiden osallistumisen kunnan tapahtumiin. Joka toisen viikon torstaina koulutetut digikaverit tarjoavat digiohjausta Sami Sósterin kanssa yhteistyössä järjestetyssä Digi-kahvilassa.

Asiakkaaksi hakeudutaan Enontekiön kunnan sosiaalitoimen kautta.

Oma koti Riekonmarjassa

Aspa-koti Riekonmarja sijaitsee Tunturi-Lapissa Enontekiön kunnan keskustassa Hetassa. Riekonmarjassa on seitsemän esteetöntä yksiötä. 42 neliön kokoisissa asunnoissa on tupakeittiö, makuualkovi, kylpyhuone ja sauna. Kaikissa asunnoissa on oma katettu terassi ja uloskäynti, mutta niistä pääsee halutessaan myös suoraan yhteisiin tiloihin.

Kodikkaassa ja viihtyisässä yhteistilassa voi halutessaan tavata muita asukkaita, lukea lehtiä, pelata pelejä ja syödä päivällistä. Järjestämme yhteistilassa kursseja, asukaskokouksia, juhlia ja harrastuksia.

Tuntureiden ja kauniin luonnon ympäröimän Hetan palvelut ovat lähellä ja kuntakeskus on turvallinen ja yhteisöllinen. Luonto tarjoaa Aspa-koti Riekonmarjan asiakkaille monipuoliset liikunta- ja retkeilymahdollisuudet. 

Riekonmarjan henkilökunta on paikalla joka päivä kello 7−21. Yöpäivystyksen hoitaa Luppokoti.

Ammattitaitoinen työporukka

Ammattitaitoinen henkilökunta tukee asiakkaita heidän arjessaan jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Riekonmarjassa on töissä lähihoitajia ja sosionomeja. Jokaisella työntekijällä on omat vahvuusalueensa, joita pääsee hyödyntämään arjessa. Yhteenhitsaantuneesta työporukasta löytyy erityisosaamista muun muassa neuropsykiatriasta. Lisäksi työntekijöillä on taito elää ja toimia asiakkaiden kanssa paikallisen kulttuurin mukaisesti.

Seuraa Aspa-koti Riekonmarjaa Instagramissa

Luonnossa monipuoliset liikunta- ja retkeilymahdollisuudet.

Täälläkö on oikeasti omat kodit!

Sijainti kartalla: 
Ounastie 125
Yhteystiedot: 

Palveluesimies
Anita Karppinen
anita.karppinen@aspa.fi
040 837 6546

Vastaava asumispalvelutyöntekijä
Outi Niemelä
outi.niemela@aspa.fi
044 729 1241

Aspa-koti Riekonmarja
Ounastie 125 A 8
99400 Enontekiö
040 837 6842
044 791 4604