-A A +A

Tuettu asuminen

Tuettu asuminen

Tuettu asuminen on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat tilapäistä tai säännöllistä apua arjen sujumiseen.

Mitä tuettu asuminen tarkoittaa?

Asumispalvelutyöntekijä tapaa arjessaan tukea tarvitsevan ihmisen sovittuina aikoina esimerkiksi muutaman kerran viikossa. Työntekijä auttaa säännöllisen elämänrytmin löytämisessä, kodin järjestyksessä pitämisessä, raha-asioiden hoitamisessa tai kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä. Halutessaan asiakas voi osallistua myös ryhmätoimintaan.

Tuetussa asumisessa asiakasta tuetaan

  • sosiaalisten suhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä
  • päivittäisissä toiminnoissa
  • työelämään paluussa tai opintoihin osallistumisessa
  • raha-asioissa ja virikkeellisiin vapaa-ajantoimintoihin kannustamisessa

Tuetun asumisen palvelut joustavat avun tarpeen mukaan. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan. Tuettua asumista on saatavilla pääsääntöisesti arkipäivisin. Mielenterveyskuntoutujilla on tarpeen mukaan käytössään myös Aspan ympärivuorokautinen puhelinpäivystys.

Lisätietoa

Lisätietoa tuetun asumisen palveluista saat tuettua asumista tarjoavista Aspa-kodeista sekä osoitteesta palvelut@aspa.fi tai soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon  0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta.

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.

Reeta uskaltaa jo haaveilla työstä ja omasta perheestä. Aspan tuella hän on selvinnyt rankoista menneisyyden tapahtumista. Katso Reetan tarina (video)