Tuettu asuminen | Aspa
-A A +A

Tuettu asuminen

Tuettu asuminen
Tuettu asuminen on tarkoitettu ihmisille, joka tarvitsevat tilapäistä tai säännöllistä apua arjen sujumiseen.

Tuetun asumisen työntekijä tulee tapaamaan apua tarvitsevaa ihmistä tämän kotiin sovittuina aikoina. Apu voi olla esimerkiksi säännöllisen elämänrytmin löytämiseen avustamista, kodin järjestyksessä pitämisessä ja raha-asioiden hoitamisessa tukemista.
Tuettuun asumiseen kuuluu myös ryhmätoimintaa, johon voi osallistua oman tilanteensa mukaan.

Tuetun asumisen palvelut joustavat avun tarpeen mukaan. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan. Tuettua asumista on pääsääntöisesti saatavilla arkipäivisin. Mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen asiakkailla on käytössä ympärivuorokautinen valtakunnallinen puhelinpäivystys niinä aikoina kun henkilökunta ei ole paikalla.

Lisätietoa tuetun asumisen palveluista saat osoitteesta palvelut@aspa.fi tai soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä palautelomakkeemme kautta.

Aspan toiminta perustuu vahvoihin arvoihin – ihmisen kunnioittamiseen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Henkilökeskeinen toimintatapa, asiakkaan osallisuus ja hänen tahtonsa kuuleminen toteutuvat kaikissa palveluissamme. Asiakkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen mm. asukaskokousten, asiakastyytyväisyyskyselyn ja vertaisarvioinnin avulla.

Reeta uskaltaa jo haaveilla työstä ja omasta perheestä. Aspan tuella hän on selvinnyt rankoista menneisyyden tapahtumista. Katso Reetan tarina (video)