Tule mukaan toimintaamme

Yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa järjestämme ryhmävalmennuksia toiminta-alueellamme eri kohderyhmille. Ole meihin yhteydessä ja kysy alkavista ryhmistä tai kerro meille, jos sinulla olisi sopiva ryhmä, jolle kaipaisit voimavaravalmennusta etänä tai paikanpäällä.

Lisäksi järjestämme erilaisia webinaareja ja ryhmiä verkossa. Lisätietoja löydät alta.

Mitä muuta olen kuin diagnoosi? -Vertaistuellinen paja verkossa

Pohditko, miten elämäsi on muuttunut ja miten tästä eteenpäin?
Voitko tavoitella edelleen hyvää elämää ja tuntea onnellisuutta ja iloa diagnoosista huolimatta? Voiko diagnoosi olla jopa helpotus? Tule mukaan ryhmään pohtimaan näitä asioita yhdessä. Pajassa kokemustoimija jakaa vertaistukea ja oman tarinansa.

Ryhmä on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille, jotka pohtivat hyvää elämää, tavoittelevat iloa ja pohtivat, miten elämä jatkuu sairastumisesta huolimatta.

Huolet painaa – raha-asiat haltuun – webinaari ja verkkoryhmä

Tiedätkö mihin rahasi kuluvat? Oletko huomannut miten raha tai sen puute vaikuttaa mielialaan? Teetkö heräteostoksia? Pohditaan yhdessä rahan ja tunteiden yhteyttä ja siten, miten tähän yhtälöön voi vaikuttaa. Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheista, jotka voivat koskettaa ihan jokaista.

Webinaari ja ryhmät on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille, jotka pohtivat riittävätkö rahat elämiseen ja joille velkaantuminen, sen uhka tai luottotietojen menettäminen ovat ajankohtaisia asioita.

Webinaari Zoomin kautta 13.9. klo 16-18. Ilmoittaudu mukaan webinaariin tästä
Verkkoryhmä kokoontuu 20.9. ja 27.9. klo 14-16. Ilmoittaudu verkkoryhmään tästä

Arjen vinkkejä ja vertaistukea – ryhmätapaamiset

16-40 -vuotiaille, jotka pohtivat riittävätkö rahat elämiseen ja joille velkaantuminen, sen uhka tai luottotietojen menettäminen ovat ajankohtaisia asioita.
 
Aiheina ryhmätapaamisissa ovat tunteet ja raha, sairastumisen vaikutukset talouteen sekä vinkit menojen pienentämiseen tai lisätuloihin. Huomioimme myös osallistujien toiveet keskusteluaiheista.

20.-27.9.23 klo 14:00-16:00

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

HEVARI – henkilökeskeinen voimavaravalmennus

Kaipaako asiakkaasi voimavaravalmennusta? Haluaisitko oppia uuden ryhmätyöskentelymenetelmän? Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus auttaa nuoria voimaantumaan. Perehdytämme Hevari-valmentajia muutaman kerran vuodessa verkonvälityksellä.

Perehdytys on tarkoitettu sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalan ammattilaisille.

Seuraava valmennus 28.9.2023, klo 09:00-15:00

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus

Kokemusasiantuntija työparina: uhka vai mahdollisuus?

Kaipaatko työhösi jotain lisää? Voisiko se olla kokemusasiantuntija? Erilaista asiakasymmärrystä ja vertaisuutta kohtaamisiin? Entä kuinka tutkittu tieto ja kokemuksen tuottama tieto täydentävät toisiaan? Miten työskennellä rintarinnan kokemusasiantuntijoiden kanssa? Osaanko, onnistunko, onko minulla aikaa?

Moni meistä työskenteleekin jo kokemusasiantuntijoiden kanssa, osa ehkä ei vielä ole ottanut mahdollisuutta käyttöön. Miten rakentaa tasa-arvoinen työparimalli?  Voisiko yhteistyöllä olla vielä enemmän mahdollisuuksia? Missä kaikessa kokemusasiantuntijuutta voi hyödyntää?

Pohdimme kokemusasiantuntijuuden eri mahdollisuuksia: toiminnan kehittämisessä, ryhmävalmennuksien työparityötä, oman osaamisen laajentumista, kompastuskiviä ja vaikutusta asiakastyöhön. Lisäksi kerromme kehittämistämme menetelmistä, joita itse käytämme yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Saat koulutuksen jälkeen itsellesi menetelmäpaketin.

30.10.23 klo 12.00-14.00

Ilmoittaudu mukaan

Haasteista huolimatta – vahvuutta vanhemmuuteen

Uusi tilanne haastaa pohtimaan vanhemmuutta. Mistä voin löytää voimavaroja selviytyä hetkestä toiseen? Miten saada luottamusta tulevaan? Mikä auttaa jaksamaan? Pohditaan asioita yhdessä ja keskustellaan tunteita herättävästä aiheesta. Kuullaan myös kokemusasiantuntijavanhemman ajatuksia asiasta. Webinaari sisältää ajankohtaisen puheenvuoron Lasumutseilta eli Pialta ja Annalta.

Webinaarin jatkeeksi järjestämme ryhmän, joka kokoontuu keskiviikkoisin. Ryhmä toimii vertaistuellisesti ja sen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja, luoda uskoa muutokseen ja ylläpitää toivoa tulevaan. Keskustellaan vahvuuksista, arvoista ja kuormittavista asioista. Ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella.

Tule mukaan webinaariin ja ryhmään!

Webinaari Zoomin kautta 11.10. klo 16-18
Ryhmä kokoontumiset Zoomissa 18.10., 25.10., 1.11., 8.11. ja 15.11.

Ilmoittaudu

Vahvuutta vanhemmuuteen – Omat vertaistukiryhmät äideille ja isille

Keuruun vertaistukiryhmä

Vanhempi, uuvuttaako arki? Kaipaatko vertaistukea? Haluatko tulla juttelemaan vanhemmuudesta, jaksamisesta ja muista arjen asioista toisten vanhempien kanssa?

Vahvuutta vanhemmuuteen -vertaistukiryhmä tarjoaa luottamuksellisen ilmapiirin keskusteluun. Ryhmässä puhuttavat esim. voimavarat, tunteet ja arvot sekä ajankohtaiset asiat. Työparina tapaamisissa on perheellinen kokemusasiantuntija ja Omat avaimet 4You -toiminnan työntekijä.

Äitien oma ryhmä 29.8. -10.10. tiistaisin Pisaran tilassa klo 17 -19, osoitteessa Keuruuntie 16 , Keuruu

Isien oma ryhmä 5.10. -16.11. torstaisin Pisaran tilassa klo 17 -19, osoitteessa Keuruuntie 16 , Keuruu

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan:
Sanna 0405137563 tai sanna.inkilainen@aspa.fi

Tapaamiset ovat maksuttomia ja tarjolla on välipalaa! Tervetuloa mukaan!

Jyväskylän vertaistukiryhmä

Jyväskylässä kokoontuu syksyllä vertaistukiryhmä, joka on tarkoitettu lastensuojelun asiakasvanhemmille. Haasteista huolimatta − vahvuutta vanhemmuuteen -ryhmä toimii vertaistuellisesti ja sen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja, luoda uskoa muutokseen ja ylläpitää toivoa tulevaan. 

Lapsen sijoitus muuttaa monta asiaa arjessa ja herättää huolta. Ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella eri aiheista ja saada vertaistukea. Lisäksi voidaan availla alan termejä sekä pohtia näkökulmia omiin voimavaroihin ja vahvuuksiin. Toiminta muokkautuu osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, jokainen on tervetullut omana itsenään.

Ryhmää vetää työpari, joka koostuu Omat avaimet 4You -toiminnan työntekijästä ja kokemusasiantuntijasta. 

Aika: Maanantaisin 17.00–19.00, 25.9.2023 alkaen 

Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarankatu 6 A 1, Jyväskylä 

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/ilmoittautuminenryhmaan, QR-koodin kautta tai olemalla yhteydessä Sannaan.

Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa 

Osallistuminen ryhmään on ilmaista, tarjolla kahvit ja iltapalaa. 

Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä

Johanna Kainulainen, koordinaattori, 044 901 7512, johanna.kainulainen@aspa.fi

Sanna Inkiläinen, kehittämissuunnittelija, 040 513 7563, sanna.inkilainen@aspa.fi

Tuija Nissinen, asiantuntijakouluttaja, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi

Jonna Rautavirta, asiantuntija, 040 723 2829, jonna.rautavirta@mtkl.fi

Seuraa meitä myös somessa!

Omat avaimet 4You Facebookissa

Omat avaimet 4You Instagramissa