Mitä tuettu asuminen on

Tuetussa asumisessa asiakas saa apua ja tukea arkeensa pärjätäkseen itsenäisesti omassa kodissaan.

Tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat tilapäistä tai säännöllistä apua arjen sujumiseen. Palvelut joustavat avun tarpeen mukaan. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan.

Tuetun asumisen palvelua on saatavilla pääsääntöisesti arkipäivisin. Aspan asumispalvelutyöntekijä auttaa esimerkiksi säännöllisen elämänrytmin löytämisessä, kodin järjestyksessä pitämisessä, raha-asioiden hoitamisessa tai kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä.

Asiakkaan omat töihin, opiskeluihin tai harrastuksiin liittyvät aikataulut huomioidaan kotikäyntejä suunniteltaessa ja sovittaessa. Tapaamisten määrä ja kesto riippuvat asiakkaan palvelun tarpeesta ja kotikunnan kanssa tehdystä sopimuksesta.

Tuetun asumisen asiakas asuu omassa asunnossaan. Tarvittaessa autamme asunnon hankinnassa tai voit hakea vuokra-asuntoa Aspa-säätiöltä.

Sopisiko tuettu asuminen minulle tai läheiselleni?

Lisätietoa tuetusta asumisesta saat soittamalla Aspan ilmaiseen palvelunumeroon 0800 302 003. Palveluneuvontamme vastaa arkisin klo 9-15. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse tai palautelomakkeemme kautta.

palvelut@aspa.fi

    * Pakollinen kenttä yhteydenottoa varten, täytäthän joko sähköpostin tai puhelinnumeron.

    Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.
    Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojakäytäntömme.