Asunnottomuudesta onnistuneeseen asumiseen -podcast

Ihminen kantaa puista laatikkoa, jossa on kasvi ja tavaroita.

Tervetuloa Aspa-säätiön asumiseen liittyvän podcastin pariin!

Asunnottomuudesta onnistuneeseen asumiseen -podcast-jaksoissa haastatellaan asunnottomuuden kokeneita henkilöitä ja kuullaan, kuinka he ovat löytäneet asunnon ja onnistuneet asumisessa. Podcastia juontavat Asumisen ajokortti -toiminnan Isabel Fernandez Garcia ja Teija Hietikko. Toiminnassa toteutetaan asumistaitovalmennuksia, joiden tavoitteena on turvata osallistujien asumisen jatkuvuus. Apua saa myös asunnon etsimiseen. Haastateltavien nimet on muutettu.

Asunnottomuus naisena – Marin tarina

Millaista on olla asunnoton naisena? Mari kertoo omasta kokemuksestaan asunnottomuudesta, sekä siitä, millaista on itse majoittaa asunnottomia ihmisiä omassa kodissaan.

Asunnottomuus ja päihteet – Henrin tarina

Henrin asunnottomuus on kulkenut käsi kädessä päihteiden käytön kanssa. Tie pois asunnottomuudesta sekä päihteiden käytöstä alkoi omasta halusta tehdä muutos omassa elämässä.

Nuorten asunnottomuus – Villen tarina

Ville eli nuorena pitkään asunnottomana. Hän peitteli asiaa muilta, kävi koulussa ja vietti yönsä pankkiautomaateissa sekä rautatieasemilla. Opiskelu unelma-ammattiin toimi henkireikänä, joka auttoi jaksamaan läpi asunnottomuuden.

Podcastin jatko-osassa Ville kertoo syitä, jotka johtivat asunnottomuuteen.

Piiloasunnottomuus – Heikin tarina

Heikki on lastensuojelun jälkihuollon piirissä oleva nuori, joka on kokenut piiloasunnottomuutta. Se on asunnottomuuden muoto, joka ei näy tilastoissa: ihminen yleensä yöpyy tilapäisesti esimerkiksi kaverin sohvalla ollessaan muualla kirjoilla. Jaksossa Heikki kertoo kokemuksistaan. Jälkihuollon tuella hän sai lopulta oman asunnon, pärjää tällä hetkellä hyvin ja elää itsenäistä elämää.

Vankilasta kadulle – Penan tarina

Asunnon saaminen on vaikeaa, jos on rikollista taustaa ja päihdeongelmia. Siksi moni päätyy vankilatuomion jälkeen asunnottomaksi. Näin on käynyt myös Penalle useampaan otteeseen. Mitä tarvittiin, että Pena sai lopetettua päihde- ja vankilakierteen ja pääsi omaan kotiin?