Digi haltuun! on Suunnannäyttäjä 2020

Aspa-säätiön Digi haltuun! -hanke on vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailun voittaja. Kilpailussa etsittiin yhdenvertaisuutta edistäviä digitaalisia palveluita ja toimintamalleja.

Digi haltuun! on kehittämishanke, jossa edistetään asumispalveluiden piirissä olevien eri tavoin vammaisten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ja pitkäaikaissairaiden yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

–Valinta vuoden suunnannäyttäjäksi tuo asumispalveluita käyttävien ihmisten äänen kuuluviin ja tekee näkyväksi sen, miten tärkeää saavutettavuus ja selkokieli ovat digikursseja ja opastuksia suunnitellessa, riemuitsee hankkeen projektipäällikkö Susanna Saarvo.

–Olemme todella otettuja, että tekemämme työ saa näin upeaa tunnustusta ja panostamisemme yhdenvertaisuuden edistämiseen on huomattu. Kiitos kuuluu koko tiimillemme, projektityöntekijöillemme Helmi Kalliolle ja Onni Aallolle sekä ympäri Suomea toimiville 100 koulutetulle digikaverillemme!

Hanke tarjoaa digitukea ja valmentaa digikavereita tukemaan avun tarvitsijoita. Digikaverit opastavat digitaalisten palveluiden käytössä paitsi avoimilla digituokioilla, myös henkilökohtaisesti lähtemällä esimerkiksi vertaisopastajana mukaan opastettavan kanssa yleiselle digikurssille. Lisäksi hankkeessa edistetään julkisten digikoulutuspalveluiden yhdenvertaisuutta.

Finaalissa kilpaili Digi haltuun -hankkeen lisäksi Satasairaalan Mobiiliapuri ja Suomen Uusperheiden Liiton StepApp-valmennus. Voittajan valitsi raati, johon kuului kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.