Oletko havainnut väärinkäytöksen?

Jokaisessa organisaatiossa ja työyhteisössä voi tapahtua väärinkäytöksiä ja epäasiallista toimintaa. On kaikkien etu, että tieto epätoivotusta toiminnasta tulee ilmi mahdollisimman pian, jotta voidaan selvittää mistä on kyse, todeta huolet aiheettomiksi tai ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.

Jos havaitset Aspa Palveluissa väärinkäytöksiä tai epäeettistä toimintaa, toivomme, että ilmoitat siitä meille. Haluamme selvittää, mistä on kyse ja mitä asialle voidaan tehdä.

Jotta saamme tietää mahdollisesta epäeettisestä toiminnasta Aspa Palveluissa, otamme käyttöön Whistle-ilmoituskanavan. Sen avulla voimme kehittää toimintaamme yhä eettisempään suuntaan. 

Whistle-kanava on palvelu, jonka kautta kuka tahansa voi luottamuksellisesti ilmoittaa havaitsemistaan tai epäilemistään väärinkäytöksistä tai muusta epäasiallisesta toiminnasta. Kanavan avulla ilmoitus voidaan selvittää yhdessä ilmoituksen tekijän kanssa. Ilmoittaja pysyy halutessaan nimettömänä koko prosessin ajan. 

Ilmoitukset käsittelee Aspa Palveluissa kaksi tehtävään nimettyä henkilöä. Tietoja käsitellään tietosuojan edellyttämällä tavalla. 

Tee ilmoitus epäasiallisesta toiminnasta