Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen ja Näkövammaisten liiton yhteiskampanja seksuaalioikeuksista

Marraskuun ensimmäisellä viikolla saamme seurata Näkövammaisten liiton somekanavissa seksuaalioikeuksiin liittyvää postaussarjaa Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen hengessä.

Piirretty pilvi ja aurinko hymyilevät ja halaavat. Näkövammaisten liiton, Aspan ja Voimaa seksuaalisuudesta hankkeen logot.

Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hanke on tehnyt lähes neljän vuoden ajan työtä vahvistaakseen muun muassa eri tavoin vammaisten henkilöiden valmiuksia ilmaista seksuaalisuuteen liittyviä toiveitaan ja tarpeitaan.

“Kampanjan keskeinen sanoma on muistuttaa, että seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet kuuluvat jokaiselle“, Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen hankepäällikkö Maija Borén kertoo. “Lisäksi se kutsuu mukaan keskustelemaan seksuaalisuuden teemoista.”

Kampanjassa käsitellään muun muassa oikeutta tietoon seksuaalisuudesta ja kosketuksen herättämiä tunteita. Lisäksi muistutetaan, että jokaisella on lupa päättää omista rajoistaan ja siitä, miten itseä saa koskettaa.

Näkövammaisten liiton Airut-lehden numerosta 6/2021 saamme lukea myös Maija Borénin pääkirjoituksen, jossa käsitellään niin ikään seksuaalioikeuksia.

Seuraa NKL:n somekanavia ja aihetunnistetta #VoimaaSeksuaalisuudesta ja tule mukaan keskusteluun!