Päiväaikainen toiminta, Helsinki

Aspa-koti Pihlaja

Päivätoimintaa tarjoavan Aspa-koti Pihlajan sisätilat Helsingin Malmilla ovat avarat.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Jani Takkunen
jani.takkunen@aspa.fi
040 717 8844

Aspa-koti Pihlaja
Kirkonkyläntie 14, liiketila 3 (käyntiosoite: Anianpellontie 1)
00700 Helsinki
040 506 0046

Aspa-koti Pihlaja tarjoaa vammaispalvelulain mukaista päiväaikaista toimintaa Helsingissä.

Aspa-koti Pihlaja sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Helsingin Malmilla. Tarjoamme vammaispalvelulain mukaista päivätaikaista toimintaa vaikeavammaisille ihmisille.

Mitä päiväaikainen toiminta on?

Päiväaikainen toiminta on mielekästä tekemistä, jonka tavoitteena on vahvistaa asiakkaan itsetuntoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Se tukee valmiuksia siirtyä työtoimintaan, opiskelemaan tai työelämään. Edistämme sosiaalista vuorovaikutusta ja vahvistamme taitoja, joita asiakas tarvitsee elääkseen mahdollisimman omatoimisesti arjessa.

Päiväaikaista toimintaa on tarjolla arkisin kello 9–15. Toiminta on ryhmämuotoista ja se voi sisältää esimerkiksi ulkoilua, keskustelua, kädentaitoja, pelailua, visailua ja luovaa toimintaa. Asiakkaat voivat myös toteuttaa yksilöllisiä, henkilökohtaisia projekteja. Suunnittelemme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa, heidän toiveensa ja tarpeensa huomioiden.

Teemme asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelman, jossa huomioimme asiakkaan yksilöllisen toimintakyvyn, toiveet ja toiminnan tavoitteet.

Päiväaikaisen toiminnan ohjaajien erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden sekä muistisairauden huomioiminen toiminnassa. Meillä on asiakkaita myös muista vammaryhmistä.

Miten päivätoiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita, kuten päivätoiminta sekä päivätoimintamatkat,  haetaan oman hyvinvointialueen vammaispalveluiden kautta. Vammaispalvelusta saat palvelusetelin tai maksusitoumuksen päivätoimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä Aspa-koti Pihlajan johtajaan tai ohjaajiin, jos haluat tulla tutustumiskäynnille meille. Toimintamme mukautuu kasvavaan asiakasmäärään joustavasti.

Vammaispalvelulain mukainen päiväaikainen toiminta on asiakkaalle maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailumaksut laskutetaan asiakkailta kerran kuussa. Ateriamaksun suuruus riippuu kotikunnastasi.

Minkälainen päiväaikaisen toimintapäivän rakenne on?

  • 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa,  tarjolla aamukahvit
  • 9.30 Vapaamuotoista keskustelua, asiakkaiden kuulumisten vaihtoa, mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista yhteiskunnassa, päivän sisällön suunnittelu
  • 10.30 Aamupäivän ryhmä. Ryhmien  sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi visailua, musiikkiryhmiä, ulkoilua, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, peliryhmiä sekä omaehtoista toimintaa
  • 12.00 Yhteinen lounas (lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon)
  • 13.00 Iltapäiväryhmä, toiminnassa esimerkiksi musiikkia, motivoivia keskusteluryhmiä, muistiharjoitteita, dokumentin katselua, pelailua, tietovisailua
  • 14.00 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • 14.30 Vapaata keskustelua, tietovisailua yms. 
  • 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Päiväaikaisen toiminnan ohjaajat, , p. 040 506 0046

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Pihlajan päivätoiminnan arkea somessa