Päivätoiminta, Helsinki

Aspa-koti Pihlaja

Päivätoimintaa tarjoavan Aspa-koti Pihlajan sisätilat Helsingin Malmilla ovat avarat.

Yhteystiedot

Marko Hagelberg, Aspa-kodin johtajan sijainen
marko.hagelberg@aspa.fi
044 4932 409

Aspa-kodin johtaja
Saara Nurmivaara
saara.nurmivaara@aspa.fi
040 726 6457

Aspa-koti Pihlaja
Kirkonkyläntie 14, liiketila 3 (käyntiosoite: Anianpellontie 1)
00700 Helsinki
040 506 0046

Aspa-koti Pihlaja tarjoaa vammaispalvelulain mukaista päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille Helsingissä.

Aspa-koti Pihlaja sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Helsingin Malmilla. Tarjoamme päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille.

Mitä päivätoiminta on?

Päivätoiminta on mielekästä tekemistä, jonka tavoitteena on vahvistaa asiakkaan itsetuntoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Se tukee valmiuksia siirtyä työtoimintaan, opiskelemaan tai työelämään. Edistämme sosiaalista vuorovaikutusta ja vahvistamme taitoja, joita asiakas tarvitsee selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämässä.

Päivätoimintaa on tarjolla arkisin klo 9–15. Toiminta on ryhmämuotoista ja se voi sisältää esimerkiksi ruoanlaittoa, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, kädentaitoja ja luovaa toimintaa. Suunnittelemme toimintaa yhdeeä asiakkaiden kanssa.

Teemme asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelman, jossa huomioimme asiakkaan yksilöllisen toimintakyvyn, toiveet ja toiminnan tavoitteet.

Päivätoiminnan ohjaajien erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden huomioiminen toiminnassa. Meillä on asiakkaita myös muista vammaryhmistä.

Miten päivätoiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita, kuten päivätoiminta sekä päivätoimintamatkat,  haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Vammaispalvelusta saat palvelusetelin tai maksusitoumuksen päivätoimintaan. Ota yhteyttä Aspa-koti Pihlajan palveluesimieheen tai ohjaajiin, jos haluat tulla tutustumiskäynnille meille. Toimintamme mukautuu kasvavaan asiakasmäärään joustavasti.

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta on asiakkaalle maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailumaksut laskutetaan asiakkailta kerran kuussa. Ateriamaksun suuruus riippuu kotikunnastasi.

Minkälainen päivätoimintapäivän rakenne on?

  • 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa,  tarjolla aamukahvit
  • 9.30 Ajankohtaiset asiat yhteiskunnassa ja asiakkaiden elämässä, päivän sisällön suunnittelu
  • 10.30 Aamupäivän ryhmät. Tarjolla on kaksi ryhmää, joista asiakas valitsee kumpaan hän haluaa osallistua. Ryhmien  sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi visailua, musiikkiryhmiä, sisä- tai ulkoliikuntaa, vierailuja lähiympäristöön, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, siivousryhmä, peliryhmiä ym.
  • 12.00 Yhteinen lounas (lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon)
  • 13.00 Iltapäiväryhmä, toiminnassa esimerkiksi  keittiötöitä, dokumentin katselu, pelailua, tietovisailua, kävelylenkkejä tms.
  • 14.00 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • 14.30 Laitamme yhdessä tilat kuntoon,  esimerkiksi tiskataan tiskit, pyyhitään pöydät ja viedään roskat 
  • 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Marko Hagelberg, Aspa-kodin johtajan sijainen 31.7. asti, p. 044 4932 409

marko.hagelberg@aspa.fi

Päivätoiminnan ohjaajat, , p. 040 506 0046

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Pihlajan päivätoiminnan arkea somessa