Päivätoiminta, Helsinki

Aspa-koti Pihlaja

Päivätoimintaa tarjoavan Aspa-koti Pihlajan sisätilat Helsingin Malmilla ovat avarat.

Yhteystiedot

Tuiku Valve, Aspa-kodin johtajan sijainen
tuiku.valve@aspa.fi
040 574 8089

Aspa-kodin johtaja
Saara Nurmivaara
saara.nurmivaara@aspa.fi
040 726 6457

Aspa-koti Pihlaja
Kirkonkyläntie 14, liiketila 3 (käyntiosoite: Anianpellontie 1)
00700 Helsinki
040 506 0046

Aspa-koti Pihlaja tarjoaa vammaispalvelulain mukaista päivätoimintaa Helsingissä.

Aspa-koti Pihlaja sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Helsingin Malmilla. Tarjoamme vammaispalvelulain mukaista päivätoimintaa vaikeavammaisille ihmisille.

Mitä päivätoiminta on?

Päivätoiminta on mielekästä tekemistä, jonka tavoitteena on vahvistaa asiakkaan itsetuntoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Se tukee valmiuksia siirtyä työtoimintaan, opiskelemaan tai työelämään. Edistämme sosiaalista vuorovaikutusta ja vahvistamme taitoja, joita asiakas tarvitsee elääkseen mahdollisimman omatoimisesti arjessa.

Päivätoimintaa on tarjolla arkisin kello 9–15. Toiminta on ryhmämuotoista ja se voi sisältää esimerkiksi ulkoilua, keskustelua, kädentaitoja, pelailua, visailua ja luovaa toimintaa. Asiakkaat voivat myös toteuttaa yksilöllisiä, henkilökohtaisia projekteja. Suunnittelemme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa, heidän toiveensa ja tarpeensa huomioiden.

Teemme asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelman, jossa huomioimme asiakkaan yksilöllisen toimintakyvyn, toiveet ja toiminnan tavoitteet.

Päivätoiminnan ohjaajien erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden sekä muistisairauden huomioiminen toiminnassa. Meillä on asiakkaita myös muista vammaryhmistä.

Miten päivätoiminnan asiakkaaksi?

Vammaispalveluita, kuten päivätoiminta sekä päivätoimintamatkat,  haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Vammaispalvelusta saat palvelusetelin tai maksusitoumuksen päivätoimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä Aspa-koti Pihlajan johtajaan tai ohjaajiin, jos haluat tulla tutustumiskäynnille meille. Toimintamme mukautuu kasvavaan asiakasmäärään joustavasti.

Vammaispalvelulain mukainen päivätoiminta on asiakkaalle maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailumaksut laskutetaan asiakkailta kerran kuussa. Ateriamaksun suuruus riippuu kotikunnastasi.

Minkälainen päivätoimintapäivän rakenne on?

  • 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa,  tarjolla aamukahvit
  • 9.30 Vapaamuotoista keskustelua, asiakkaiden kuulumisten vaihtoa, mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista yhteiskunnassa, päivän sisällön suunnittelu
  • 10.30 Aamupäivän ryhmä. Ryhmien  sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi visailua, musiikkiryhmiä, ulkoilua, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, peliryhmiä sekä omaehtoista toimintaa
  • 12.00 Yhteinen lounas (lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon)
  • 13.00 Iltapäiväryhmä, toiminnassa esimerkiksi musiikkia, motivoivia keskusteluryhmiä, muistiharjoitteita, dokumentin katselua, pelailua, tietovisailua
  • 14.00 Iltapäiväkahvit ja välipala
  • 14.30 Vapaata keskustelua, tietovisailua yms. 
  • 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy

Ota yhteyttä

Tuiku Valve, Aspa-kodin johtajan sijainen, p. 040 574 8089

tuiku.valve@aspa.fi

Päivätoiminnan ohjaajat, , p. 040 506 0046

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Pihlajan päivätoiminnan arkea somessa