Yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Enontekiö

Aspa-koti Riekonmarja

Aspa-koti Riekonmarja sijaitsee rivitalossa Enontekiön keskustassa.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Outi Niemelä
outi.niemela@aspa.fi
040 837 6546

Aspa-koti Riekonmarja
Ounastie 125 A 8
99400 Enontekiö
040 837 6842
044 791 4604

Aspa-koti Riekonmarja tarjoaa yhteisöllistä asumista ja tuettua asumista eri tavalla vammaisille asiakkaille Enontekiöllä.

Tunturi-Lapissa, Enontekiön kunnan keskustassa Hetassa, sijaitseva Aspa-koti Riekonmarja tarjoaa yhteisöllistä asumista, tuettua asumista, henkilökohtaista apua, ryhmätoimintaa sekä omaishoidon lomitusta. Asiakkainamme on ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea omannäköiseen ja itsenäiseen elämään omassa kodissaan.

Tuntureiden ja kauniin luonnon ympäröimän Hetan palvelut ovat lähellä ja kuntakeskus on yhteisöllinen ja turvallinen. Luonnon läheisyys tuo oman lisänsä asukkaiden mahdollisuuksiin liikkua ja harrastaa.

Teemme tiivistä yhteistyötä alueen eri toimijoiden kanssa.

Oma koti Riekonmarjassa

Aspa-koti Riekonmarjan asiakkaat elävät omissa esteettömissä kodeissaan omannäköistään arkea ja elämää.

Kaikissa seitsemässä asunnossa on tupakeittiö, makuualkovi, kylpyhuone ja sauna sekä oma katettu terassi. Jokaisessa asunnossa on oma uloskäynti, mutta huoneista pääsee halutessaan myös suoraan yhteisiin tiloihin.

Kodikkaassa ja viihtyisässä yhteistilassa voi halutessaan tavata muita ihmisiä, lukea lehtiä, pelata, käyttää tietokonetta, katsella televisiota ja syödä päivällistä. Järjestämme yhteistilassa asiakkaiden toiveesta kursseja, asukaskokouksia, juhlia ja ryhmätoimintaa. Tilaa somistaa myös akvaario.

Aspa-koti Riekonmarjan henkilökunta on paikalla joka päivä kello 7−21. Tarvittaessa asiakas saa yöaikaan apua Enontekiön kunnan Luppokodin yövuoron työntekijöiltä. Luppokoti sijaitsee Riekonmarjan vieressä.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Riekonmarjan henkilöstö on osaavaa ja ammattitaitoista. Yhteenhitsaantuneesta työporukasta löytyy erityisosaamista muun muassa vammaistyöstä sekä mielenterveystyöstä. Riekonmarjassa työskentelee myös oma henkilökohtainen avustaja. Työntekijöillä on taito elää ja toimia asiakkaiden kanssa paikallisen kulttuurin mukaisesti.

Näin asiakkaaksi

Asiakkaaksi hakeudutaan hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta tai ottamalla yhteyttä Aspa-koti Riekonmarjaan.

Ota yhteyttä

Outi Niemelä, Aspa-kodin johtaja, p. 040 837 6546

outi.niemela@aspa.fi

Jonna Kumpulainen, Vastaava ohjaaja, p. 044 729 1241

jonna.kumpulainen@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Riekonmarjan arkea somessa