Palveluasuminen, Lappeenranta

Aspa-koti Virna

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Jenna Vertanen
jenna.vertanen@aspa.fi
044 727 5042

Aspa-koti Virna
Korpikunnaankatu 3
53850 Lappeenranta
044 748 7881

Aspa-koti Virna tarjoaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille Lappeenrannassa.

Lappeenrannan Sammonlahdessa sijaitseva Aspa-koti Virna tarjoaa palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä eri tavoin vammaisille ihmisille.

Palvelun lähtökohtana on asiakkaan oma tarve ja toive palvelulle. Tuemme asiakkaitamme yksilöllisesti elämänhallinnassa ja arjen taidoissa, kuten kodin hoidossa, kauppakäynneissä, ruoan valmistuksessa ja kodin ulkopuolella asioimisessa.

Tukea arkeen ja itsenäiseen elämään

Meillä Aspa-koti Virnassa asuu monenlaisia ja eri ikäisiä ihmisiä, aivan kuten muissakin kerrostaloissa. Emme tarjoa vain perushoivaa, vaan asiakasta tuetaan oman näköiseen elämään hänen tarpeistaan lähtien.

Tuemme asiakasta itsenäistymisessä ja oman elämän suunnittelussa. Autamme asiakasta löytämään itselle sopivaa tekemistä arkeensa, mielekkäitä harrastuksia ja itselle sopivia vapaa-ajanviettotapoja.

Aspa-koti Virnassa on myös omaa ryhmätoimintaa, johon asiakas voi halutessaan osallistua. Ryhmätoimintaa suunnittelemme asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Olemme aktiivisesti osa ympäröivää yhteiskuntaa ja kannustamme asiakkaita myös talon ulkopuolisiin harrastuksiin ja ryhmätoimintoihin.

Olemme tarvittaessa apuna tutustumassa uusiin paikkoihin. Järjestämme useita kertoja vuodessa yhteisiä juhlia, tapahtumia ja retkiä, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Asiakkaat ja henkilökunta suunnittelevat toimintaa yhdessä.

Asiakkailla on oma koti

Jokaisella on Virnassa oma koti, jossa hän voi elää omanlaistaan elämää. Aspa-koti Virnassa on 21 vuokrayksiötä, joissa on 30,5-34 neliötä. Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone ja asuntoon kuuluu häkkivarasto. Lisäksi asiakkaiden käytössä on viihtyisä oleskelu-/ruokailutila, sauna ja kodinhoitohuone, jossa on pyykinpesu mahdollisuus. Talon pihalla on 14 autopaikkaa.

Rakennus on valmistunut 2018 ja se sijaitsee palvelujen välittömässä läheisyydessä. Aivan Virnan vieressä sijaitsevat ruokakaupat ja apteekki. Lisäksi hyvinvointiasema ja kirjasto sijaitsevat alle kilometrin päässä Virnasta. Virnasta on hyvät kulkuyhteydet mm. kaupungin keskustaan ja juna-asemalle.

Koulutettu henkilökunta

Aspa-koti Virnassa työskentelee viisi ohjaajaa, vastaava ohjaaja ja Aspa-kodin johtaja. Työntekijöillämme on lähi- tai mielenterveyshoitajan, sosionomin tai sairaanhoitajan tutkinto. Meiltä löytyy erityisosaamista päihde- ja mielenterveystyöstä, vammaistyöstä sekä työskentelystä neuropsykiatristen asiakkaiden kanssa.

Kaksi työntekijäämme on käynyt neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen ja vahvistamme osaamistamme jatkuvasti erilaisten koulutusten ja kehittämishankkeiden myötä. Työssämme parasta on työtehtävien monipuolisuus ja laaja asiakaskunta. Mikään päivä ei ole samanlainen ja jokainen päivä tuo mukanaan jotain uutta. Päivittäistä toimintaamme ohjaa vahvasti Aspassa käytössä oleva henkilökeskeinen työtapa.

Miten asiakkaaksi Aspa-koti Virnaan?

Et tarvitse diagnoosia, jotta voit olla Aspa-koti Virnan asiakas. Etelä-Karjalan alueella asiakkaaksi haetaan Eksoten psykososiaalisen kuntoutuksen tai vammaispalvelun kautta. Palvelut suunnitellaan yhdessä Eksoten kanssa ja tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn paraneminen.

Muualla Suomessa asuvat hakevat asiakkaaksi oman alueensa sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta. Voit myös ottaa yhteyttä Aspa-kodin johtajaan Jenna Vertaseen, niin sinua autetaan eteenpäin.

Juha ja Mika ovat Virnan ensimmäisiä asukkaita, lue juttu Etelä-Saimaasta

Ota yhteyttä

Jenna Vertanen, Aspa-kodin johtaja, p. 044 727 5042

jenna.vertanen@aspa.fi

Satu Ristola, vastaava ohjaaja, p. 044 491 0645

satu.ristola@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Virnan arkea somessa