Kohtaamme jokaisen omana itsenään – Aspan strategia 2021-23

Me Aspassa teemme työtä sen eteen, että jokaisella olisi mahdollisuus itsenäiseen elämään. Tarjoamme vuokra-asuntoja ja yksilöllisiä asumisen palveluita. Tuemme arjessaan apua ja tukea tarvitsevia mielenterveyskuntoutujia ja eri tavoin vammaisia ihmisiä.

Toimintamme perustuu vahvaan arvopohjaan – teemme mitä lupaamme, kunnioitamme toisiamme ja kannamme vastuumme.

–Haluamme, että jokainen tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi omana itsenään. Uusi strategiamme vuosille 2021-23 vahvistaa tätä, korostavat Aspa-säätiön toimitusjohtaja Tuomas Koskela sekä Aspa Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Johanna Nyström.

Visiomme on kohdata jokainen omana itsenään

Yhteinen visio antaa toiminnallemme selkeän suunnan ja ohjaa päivittäistä tekemistämme. Se heijastaa asiakkaidemme ja henkilöstömme yksilöllisiä tarpeita sekä yhteiskunnan muutoksia.

–Visio kuvaa omia arvojani ja on hyvin käytännönläheiseksi muokattu. Hyväksymme kaikki omana itsenään ja jokainen saa tulla palveluihimme omine tarpeineen ja haasteineen, kommentoi Aspa Palvelut Oy:n pitkäaikainen palveluesimies Minna Fali Joensuusta.

Aspa-säätiön kokemustoimija tiivistää visiomme seuraavalla tavalla:

Voi olla turvallisin mielin ihan oma itsensä, juuri sellaisena kuin on. Kukaan ei arvostele tai tuomitse toista. Ollaan kaikki samanarvoisia. Ihmisiä, yhdessä.

Strategiakauden tavoitteitamme ovat henkilökohtainen asiakaskokemus, hyvinvoiva henkilöstö sekä kestävä talous.

Strategia rakennetaan ja sitä toteutetaan yhdessä

Strategiamme vuosille 2021-23 on syntynyt yhteistyössä henkilöstömme, hallituksemme, asiakkaidemme, vuokralaistemme ja muiden toimintaamme osallistuneiden kanssa. Olemme keränneet strategiatyössä eri sidosryhmiemme ajatuksia hyvästä elämästä ja tulevaisuudesta.

–Aspan visio on lupaus: minut kohdataan ja saan olla oma itseni. Tämä lupaus annetaan asiakkaille ja työntekijöille. Visio toteuttaa myös perusajatusta vammaisen henkilön oikeudesta valita missä ja kenen kanssa asuu ja lupauksen siitä, että saa suunnitella oman kodin ja asuinjärjestelyt itse, kertoo Aspa-säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marianna Ohtonen.