Voimavaroja ja toimintaa nuorille

Meillä ei kysytä diagnoosia. Voit saada vertaistukea, sisältöä arkeen sekä tukea omaan mielenterveyteen ja -hyvinvointiin. Tarjoamme erilaisia voimavaravalmennuksia ja kokemustoimijoidemme vetämiä tapahtumia.

Toimintaa ja palveluja nuorille aikuisille ja työikäisille

Onko haasteesi masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ahdistus tai persoonallisuushäiriö? 

Meillä ei kysytä diagnoosia. Voit saada vertaistukea, sisältöä arkeen sekä tukea omaan mielenterveyteen ja -hyvinvointiin. Tarjoamme erilaisia voimavaravalmennuksia ja kokemustoimijoidemme vetämiä tapahtumia. 

Iisalmen toimistollamme perjantaisin järjestettävä Kohtaamisen paikka on tarkoitettu 18–35-vuotiaille nuorille aikuisille, ja tarjolla on kahvia ja vaihtuvaa vapaaehtoista tekemistä.

Kuuntele Omat avaimet -podcastia!

Tule mukaan, etsitään voimavaroja yhdessä!

Voimavaroja valmennuksistamme

Haluatko pohtia omia voimavarojasi, tunteitasi, arvojasi? Voimavaravalmennuksissa pääset käsiksi omaan ajatteluusi, tunteisiisi ja identiteettiisi. 

Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus

Kolme kuukautta kestävä Hevari sisältää kymmenen ryhmäkertaa. Hevariin osallistumalla tulet tietoisemmaksi siitä kuka olet, mitkä ovat voimavarasi, vahvuutesi ja mitkä ovat unelmasi ja arvosi. Hevariin osallistumalla saat taitoja, joiden avulla voit tunnistaa tunteitasi, voimavarasyöppöjäsi ja kökköuskomuksiasi. Ryhmässä on mukana myös kokemustoimija.

Minari eli minivoimavaravalmennus

Minari on verkossa kokoontuva ryhmä 18–35-vuotiaille nuorille aikuisille. Tämä ryhmä on erityisesti sinulle, joka kaipaat tukea mielen hyvinvointiin. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa. Minarissa on viisi teemaa: voimavarat ja -syöpöt, vahvuudet, tunteet, ystävyys ja arvot. Teemoja käsitellään keskustellen, itse pohtien ja pienten harjoitusten avulla. Ryhmässä on mukana myös nuori kokemustoimija.

Mitä muuta olen kuin diagnoosi?

Pohditko, miten elämäsi on muuttunut ja miten tästä eteenpäin?
Voitko tavoitella edelleen hyvää elämää ja tuntea onnellisuutta ja iloa diagnoosista huolimatta? Voiko diagnoosi olla jopa helpotus? Tule mukaan ryhmään pohtimaan näitä asioita yhdessä.

Ilmoittaudu verkossa 4.10. kokoontuvaan ryhmään

Nuori, haluaisitko auttaa muita samassa tilanteessa olevia?

Koetko, että omat haasteesi alkavat olla käsitelty niin, että kykenisit auttamaan omalla kokemuksellasi sellaisia ihmisiä, jotka ovat vielä omien haasteidensa kanssa alkutaipaleella?

Kokemustoimijana pääset kokeilemaan turvallisesti esimerkiksi vertaistukiryhmän vetämistä ja tuomaan nuorten ääntä esiin palveluiden kehittämisprosesseissa. Voit toimia voimavaravalmennuksissa ohjaajan työparina tai kertoa muille oman tarinasi. Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi ja mielenkiintojasi?

Koulutamme kokemustoimijat tehtäviinsä. Tutustu Aspan kokemustoimijakoulutukseen

Lue blogistamme nuorten omakohtaisia kokemuksia ja seuraa meitä somessa

Haluaisitko lukea omakohtaisia kokemuksia mielenterveydestä, mielen hyvinvoinnista, kokemustoimijuudesta, yksinäisyydestä, koulukiusaamisesta, arjen hallinnasta, kivun kanssa elämisestä tai jostain muusta aiheesta? 

Avoimet ikkunat -blogistamme voit lukea nuorten ja kanssamme työskentelevien ammattilaisten erilaisista näkemyksistä ja kokemuksista. Ota yhteyttä meihin, jos haluaisit kirjoittaa oman tekstisi blogiimme.

Miten hyväksyn omat tunteeni? Hellurei ja helkkarin tunteet -video havainnnollistaa tunteiden merkitystä ihmisen arjessa.
Ihmiset kertovat, mikä asiat auttavat heitä jaksamaan arjessa.

Tule rohkeasti mukaan toimintaamme!

Anne Kukkonen, kehittämissuunnittelija, 040 661 8992, anne.kukkonen@aspa.fi
Tuija Nissinen, koordinaattori, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi