Osallistujille

Toiminnassamme voit saada vertaistukea, sisältöä arkeen sekä tukea omaan mielenhyvinvointiin. Tarjoamme erilaisia voimavarakeskeistä toimintaa, joissa kokemustoimijat ovat aktiivisesti mukana.

Onko haasteesi masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ahdistus, persoonallisuushäiriö, yksinäisyys, arjenhallinnan haasteet tai joku muu? Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki mielenhyvinvointiin tukea tarvitsevat 16-40-vuotiaat.

Emme tuijottele taustojasi, tärkeintä on, että itse haluat pysähtyä oman hyvinvointisi äärelle. Yhdessä voimme pohtia voimavaroja tai miettiä mihin ne ovat huvenneet, saada uusia näkökulmia vertaisten ja kokemustoimijoiden tapaamisista.

Järjestämme nuorten mielenhyvinvointia tukevaa toimintaa yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa sekä omana toimintanamme. Lisätietoa meneillään olevasta toiminnasta sekä tulevasta löydät täältä.

Toimintaa järjestämme Itä- ja Keski-Suomen alueilla.

Ota ensimmäinen askel ja tule mukaan toimintaan!

Voimavaroja valmennuksistamme

Haluatko pohtia omia voimavarojasi, tunteitasi, arvojasi? Voimavaravalmennuksissa pääset käsiksi omaan ajatteluusi, tunteisiisi ja identiteettiisi. 

Hevari eli henkilökeskeinen voimavaravalmennus

Hevari pohjautuu ratkaisukeskeisyyteen, positiiviseen psykologiaan ja toipumisorientaatioon. Hevari sisältää 6-10 ryhmäkertaa.

Hevariin osallistumalla tulet tietoisemmaksi siitä kuka olet, mitkä ovat voimavarasi, vahvuutesi ja mitkä ovat unelmasi ja arvosi. Hevariin osallistumalla saat taitoja, joiden avulla voit tunnistaa tunteitasi, voimavarasyöppöjäsi ja kökköuskomuksiasi. Ryhmässä on mukana myös kokemustoimija.

Tulevaisuuspaja

Tulevaisuuspajassa tavoitellaan osallistujien itsetuntemuksen, sosiaalisten ja tunnetaitojen vahvistumista sekä toiveikasta suhtautumista tulevaisuuteen. Tulevaisuuspaja koostuu 6-10 ryhmäkertaa. Sen tarkoituksena on tukea osallistujaa oman identiteetin löytämisessä, sosiaalisten taitojen vahvistumisessa sekä omannäköisen elämän toteutumisessa. Tulevaisuuspajan jälkeen osallistuja pystyy tunnistamaan ajatusvääristymiään, tunteitaan, vahvuuksiaan, unelmiaan, arvojaan, voimavarojaan ja voimavarasyöppöjään.

Tulevaisuuspaja on juonnettu Hevari henkilökeskeisestä voimavaravalmennuksesta.

Minari eli minivoimavaravalmennus

Minari on verkossa tai livenä kokoontuva ryhmä nuorille aikuisille. Tämä ryhmä on erityisesti sinulle, joka kaipaat tukea mielen hyvinvointiin. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa, teemat: some, stressi, itsemyötätunto ja hyvä elämä. Teemoja käsitellään keskustellen, itse pohtien ja pienten harjoitusten avulla. Ryhmässä on mukana myös kokemustoimija.

Mitä muuta olen kuin diagnoosi? -Vertaistuellinen paja

Pohditko, miten elämäsi on muuttunut ja miten tästä eteenpäin?
Voitko tavoitella edelleen hyvää elämää ja tuntea onnellisuutta ja iloa diagnoosista huolimatta? Voiko diagnoosi olla jopa helpotus? Tule mukaan ryhmään pohtimaan näitä asioita yhdessä. Pajassa kokemustoimija jakaa vertaistukea ja oman tarinansa.

Huolet painaa – raha-asiat haltuun

18-30 -vuotiaille, jotka pohtivat riittävätkö rahat elämiseen ja joille velkaantuminen, sen uhka tai luottotietojen menettäminen ovat ajankohtaisia asioita.

Tiedätkö mihin rahasi kuluvat? Oletko huomannut miten raha tai sen puute vaikuttaa mielialaan? Teetkö heräteostoksia? Pohditaan yhdessä rahan ja tunteiden yhteyttä ja siten, miten tähän yhtälöön voi vaikuttaa. Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheista, jotka voivat koskettaa ihan jokaista.

Haasteista huolimatta – vahvuutta vanhemmuuteen

Uusi tilanne haastaa pohtimaan vanhemmuutta. Mistä voin löytää voimavaroja selviytyä hetkestä toiseen? Miten saada luottamusta tulevaan? Mikä auttaa jaksamaan? Pohditaan asioita yhdessä ja keskustellaan tunteita herättävästä aiheesta. Kuullaan myös kokemusasiantuntijavanhemman ajatuksia asiasta. Webinaari sisältää ajankohtaisen puheenvuoron Lasumutseilta eli Pialta ja Annalta.

Webinaarin jatkeeksi järjestämme ryhmän. Ryhmä toimii vertaistuellisesti ja sen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja, luoda uskoa muutokseen ja ylläpitää toivoa tulevaan. Keskustellaan vahvuuksista, arvoista ja kuormittavista asioista. Ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön keskustella.

Nuori, haluaisitko auttaa muita samassa tilanteessa olevia?

Koetko, että omat haasteesi alkavat olla käsitelty niin, että kykenisit auttamaan omalla kokemuksellasi sellaisia ihmisiä, jotka ovat vielä omien haasteidensa kanssa alkutaipaleella?

Kokemustoimijana pääset kokeilemaan turvallisesti esimerkiksi vertaistukiryhmän vetämistä ja tuomaan nuorten ääntä esiin eri foorumeilla ja tilaisuuksissa. Voit toimia voimavaravalmennuksissa ohjaajan työparina tai kertoa muille oman tarinasi. Mitkä ovat sinun vahvuuksiasi ja mielenkiintojasi?

Koulutamme kokemustoimijat tehtäviinsä. Tutustu Aspan kokemustoimijakoulutukseen

Lue, kuuntele ja katso lisää toiminnastamme

Avoimet ikkunat -blogistamme voit lukea nuorten ja kanssamme työskentelevien ammattilaisten erilaisista näkemyksistä ja kokemuksista. Ota yhteyttä meihin, jos haluaisit kirjoittaa oman tekstisi blogiimme.

Kuuntele Omat avaimet -podcastia!

Omat avaimet 4You -toiminta YouTubessa!

Seuraa meitä @omatavaimet4you Instagramissa ja Facebookissa

Ikkunatarinat

Voit luoda Iisalmen toimiston (Savonkatu 23) näyteikkunaan omakohtaisen tarinasi (näyttely) haluamallasi taiteen muodolla.

Tapahtumat ja tempaukset

14.2. Ystävänpäivä-Häppeninki Iisalmen toimistolla (Savonkatu 23, 74100 Iisalmi) klo 10.30-15.00

14.3. Hyvinvointi Potpuri – yhdistysten yhteinen tapahtuma Keuruulla

Lisätiedot @omatavaimet4you somekanavilta.

Toukokuussa Iisalmessa #mentalhealthartweek tapahtuma. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

Videon aiheena on unelmat. Kaikilla meillä on lupa unelmoida, joten mistä sinä unelmoit?
Ihmiset kertovat, mikä asiat auttavat heitä jaksamaan arjessa.

Tule rohkeasti mukaan toimintaamme!

Johanna Kainulainen, kehittämissuunnittelija, 044 901 7512, johanna.kainulainen@aspa.fi

Sanna Inkiläinen, kehittämissuunnittelija, 040 513 7563, sanna.inkilainen@aspa.fi

Tuija Nissinen, asiantuntijakouluttaja, 046 923 0770, tuija.nissinen@mtkl.fi

Jonna Rautavirta, asiantuntija, 040 723 2829, jonna.rautavirta@mtkl.fi