Palveluasuminen ja tuettu asuminen, Kirkkonummi

Aspa-koti Apila

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Suvi Suhonen
suvi.suhonen@aspa.fi
044 711 1355

Aspa-koti Apila
Vernerintie 12 A 5
02430 Masala
044 711 1355

Aspa-koti Apila tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista vammaisille ihmisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Kirkkonummella ja Espoossa.

Kirkkonummen Masalassa sijaitseva Aspa-koti Apila tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista vammaisille ihmisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Aspa-kodista on mahdollisuus saada myös omaishoidon lomitusta, henkilökohtaista apua ja asumisvalmennusta.

Palveluasuminen on tarkoitettu ihmisille, jotka tarvitsevat tukea ja avustamista päivittäin. Asukas asuu omassa Aspa-kodissaan Kirkkonummen viihtyisässä Masalassa rantaradan varrella ja palvelujen lähellä. Henkilökunta on paikalla joka päivä aamusta iltaan.

Itsenäisen arjen tukena

Tuetun asumisen palvelu on arkeen kuuluvaa tukea ja apua, joilla edistetään asukkaan elämänhallintaa ja itsenäistä selviytymistä. Tarjoamme palvelua Kirkkonummen lisäksi myös Espoossa. Palvelut suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan ja hänen verkostonsa kanssa yksilöllisesti ja ne voivat koostua

  • kotikäynneistä
  • asioinnista kodin ulkopuolella
  • sosiaalisen elämän tukemisesta
  • ryhmätoimintaan osallistumisesta.

Palvelut tuotetaan asukkaan omaan kotiin. Palveluiden lähtökohtana on asukkaan arvojen, aikataulujen ja kodin kunnioittaminen. Aspan arvot luovat vahvan pohjan käytössämme olevalle henkilökeskeiselle toimintatavalle, jolla edistetään asiakkaidemme mahdollisuuksia itsenäiseen ja omannäköiseen elämään turvallisesti ja ammattitaitoisesti.

Asiakas saa yksilöllistä palvelua kaikkina viikonpäivinä. Asiakkaita voivat olla vammaiset ihmiset, autismin kirjon henkilöt ja mielenterveyskuntoutujat. Apilan henkilökunnalla on erityisosaamista erilaisten riippuvuusongelmien tuomista haasteista, monikulttuurisuustyöstä sekä neuropsykiatriasten asiakkaiden ohjaamisesta.

Asumisvalmennus tukee siirtymistä itsenäisempään asumiseen

Aspa-koti Apila tarjoaa myös asumisvalmennusta. Asumisvalmennus sopii hyvin esimerkiksi tilanteeseen, jossa ollaan siirtymässä itsenäisempään asumiseen. Asumisvalmennus voidaan toteuttaa Aspa-koti Apilan tiloissa tai muualla sijaitsevassa asiakkaan omassa kodissa. Palvelua tuotetaan joka päivä klo 7-21. Tarvittaessa yöaikaan voi olla yhteydessä Aspan omaan puhelinpäivystykseen.

Omaishoitajalle aikaa omien asioiden hoitoon

Omaishoidon lomitus -palvelu tukee omaishoitajan jaksamista arjessaan. Levon ja sosiaalisten suhteiden lisäksi omaishoitaja tarvitsee aikaa mm. omien asioidensa hoitamiseen. Omaishoidon lomitusta voidaan toteuttaa joko Aspa-koti Apilan tiloissa tai asiakkaan kotona.

Ota yhteyttä, räätälöimme palvelun tarpeidesi mukaan!

Tietoa Aspa-koti Apilan asunnoista

  • 15 yksiötä, joissa oma keittiö ja olohuone, wc, asunnon koko 27,5 neliötä
  • kaikissa asunnoissa on joko parveke tai ranskalainen parveke
  • kerrostalo on valmistunut vuonna 2018
  • ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevissa yhteistiloissa on mahdollisuus ruokailuun ja ryhmätoimintaan
  • yhtiöllä on 22 autopaikkaa, joista 15 on autokatoksessa
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Keskustele kanssamme ja seuraa meitä somessa