Ympärivuorokautinen palveluasuminen, yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Kauhava

Aspa-koti Härmänranta

Aspa-koti Härmänrannan ulko-ovella on kauniita koristeita.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Minna Mäntylä
minna.mantyla@aspa.fi
040 502 1341

Aspa-koti Härmänranta
Mummankuja 7 A 6
62300 Härmä
045 657 9049
alaharma@aspa.fi

Aspa-koti Härmänranta Kauhavalla tarjoaa tuettua asumista, yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokautista palveluasumista eri tavoin vammaisille asiakkaille sekä tukee ikäihmisiä kotona pärjäämisessä.

Kauhavalla sijaitseva Aspa-koti Härmänranta tarjoaa yksilöllistä tuettua asumista, yhteisöllistä asumista ja ympärivuorokaustista palveluasumista eri tavalla vammaisille henkilöille. Asiakkainamme on myös ikäihmisiä, jotka tarvitsevat tukea omassa kodissa pärjäämisessä.

Jokainen asiakkaamme elää oman näköistään elämää. Emme tarjoa vain perushoitoa, vaan tuemme asiakasta hänen arjessaan kokonaisvaltaisesti ja huomioimme kaikkien omat toiveet, voimavarat ja vahvuudet. Kohtaamme asiakkaamme tasavertaisesti, kunnioitamme heidän päätöksiään emmekä asetu kenenkään ylä- tai alapuolelle.

Asiakkaalla on kerran viikossa niin sanottu kotipäivä. Kotipäivänä käymme esimerkiksi yhdessä kaupassa, laitamme asiakkaan kotona yhdessä hänen toivomaansa ruokaa tai tuemme harrastukseen osallistumista.

Jokaisella on oma koti

Jokaisella asiakkaalla on oma koti, jossa hän voi toteuttaa itselleen tärkeitä asioita.

Aspa-koti Härmänrannassa on yhteensä kymmenen asuntoa. Kuusi tehostettuun palveluasumiseen tarkoitettua asuntoa sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Härmänrannan viihtyisät yhteistilat. Asunnot ovat noin 40 neliön kokoisia yksiötä ja niissä jokaisessa on oma tupakeittiö ja kylpyhuone. Kaikissa asunnoissa on myös oma uloskäynti.

Asiakkaiden käytössä on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila sekä sauna ja kodinhoitohuone, jossa on pyykinpesumahdollisuus. Pihalla on viihtyisä, katettu terassi.

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Tuetun asumisen ja palveluasumisen asiakkaat asuvat Härmänrannan pihapiirissä sijaitsevassa rivitalossa. He saavat tarvittaessa yöaikaan apua turvarannekehälytyksellä.

Tarjoamme ikäihmisille tukea heidän omiin koteihinsa

Kotipalvelussa tuemme Kauhavalla asuvia ikäihmisiä pärjäämään omissa kodeissaan mahdollisimman itsenäisesti. Työntekijämme käyvät sovitusti heidän kotonaan ja varmistavat arjen sujumisen. Tarjoamme esimerkiksi asiointiapua, lääkkeiden jakoa, ulkoiluapua, saattajaa lääkärikäynneille, verenpaineen ja verensokerin mittausta, sekä niissä avustamista ja apteekkikäyntejä yms.

Itsenäistä asumista varmistava kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Palvelua on mahdollista saada klo 8-18 tai tarpeen mukaan.

Asiakkaiden tukena on ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Härmänrannassa työskentelee yhdeksän työntekijää, joilla on joko lähihoitajan, sairaanhoitajan tai sosionomin koulutus. Työntekijöillä on erityisosaamista neuropsykiatriasta, muistisairauksista sekä uhka- ja väkivaltatilanteissa ja niiden ennaltaehkäisyssä käytettävästä AVEKKI-toimintatapamallista. Mallin tavoitteena on luoda turvallinen työyhteisö sekä asiakkaille että työntekijöille. Asiakaslähtöisyys ja asiakkaiden itsemääräämisoikeus ovat osa arkeamme ja lähellä sydäntämme. Päivittäistä toimintaa ohjaa vahvasti Aspassa käytössä oleva henkilökeskeinen työtapa.

Ota yhteyttä

Minna Mäntylä, Aspa-kodin johtaja, p. 040 502 1341

minna.mantyla@aspa.fi

Kati Kaikkonen, vastaava ohjaaja, p. 044 759 6509
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Härmänrannan arkea somessa