Tuettu asuminen, Lohja

Aspa-koti Kuparikulma

Aspa-koti Kuparikulma.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Kirsi Alanärä
kirsi.alanara@aspa.fi
040 823 1428

Päivätoiminta
044 715 2239

Aspa-koti Kuparikulma
Karstuntie 1
08100 Lohja

Lohjan ydinkeskustassa sijaitseva Aspa-koti Kuparikulma tarjoaa tuettua asumista ja ammatillista tukihenkilötoimintaa kehitysvammaisille ihmisille, mielenterveyskuntoutujille sekä muille erityisen tuen tarpeessa oleville henkilöille. Lisäksi järjestämme päiväaikaista toimintaa.

Tuetun asumisen ja ammatillisen tukihenkilötoiminnan lisäksi tarjoamme palvelusetelituottajana omaishoitajan vapaita sekä vaikeavammaisille ihmisille henkilökohtaisen avun palvelua.

Tuettua asumista omiin koteihin

Tuetun asumisen asiakkaat asuvat Lohjan alueella. Autamme heitä pärjäämään itsenäisesti omissa kodeissaan. Palvelu sopii henkilölle, joka selviytyy päivittäisistä toimistaan melko itsenäisesti, mutta eri syistä johtuen tarvitsee kuitenkin tukea ja apua arkeensa.

Halutessaan asiakas voi osallistua Aspan tarjoamaan ryhmätoimintaan. Toiminta suunnitellaan aina yhdessä asiakkaiden kanssa. Järjestämme kehitysvammaisille asiakkaillemme viikoittain hyvin suosittuja Aspa-iltoja. Mielenterveyskuntoutujille on oma, viikoittain kokoontuva ”Emmätiiä”-ryhmä, jossa pelataan, keskustellaan ja tehdään esimerkiksi retkiä taidenäyttelyihin tai kahviloihin.

Päiväaikainen toiminta

Päiväaikaisen toiminnan tavoitteena on edistää osallisuutta, itsenäistä asumista ja työllistymistä. Se vahvistaa asiakkaan itsetuntoa ja osallisuutta yhteiskuntaan, tukee itsenäisen asumisen, opiskelemisen sekä työelämän valmiuksia ja edistää sosiaalista vuorovaikutusta ja taitoja, joita asiakas tarvitsee selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämässä.

Päiväaikainen toiminta on ryhmämuotoista toimintaa ja se voi sisältää esimerkiksi ruoanlaittoa, liikuntaa, sisällön tuottamista ryhmän omaan sosiaalisen median kanavaan sekä luovia toimintoja. Voimme tehdä tutustumiskäyntejä oppilaitoksiin ja työpaikkoihin. Asiakkaat ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa ryhmän toimintaa.

Päiväaikaista toimintaa toteutetaan arkisin klo 9.00–15.00.

Vammaispalveluita (kuten päiväaikaista toimintaa sekä päivätoimintamatkat) haetaan oman hyvinvointialueen vammaispalveluiden kautta. Päiväaikaiseen toimintaamme voi tulla tutustumiskäynnille. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Henkilökunnalla on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinta. Henkilöstömme on vakiintunutta, työhön vahvasti sitoutunutta ja hyvin ammattitaitoista. Toimintamme on eteenpäin suuntautuvaa, asiakaslähtöistä ja kehittyvää.

Ota yhteyttä

Kirsi Alanärä, Aspa-kodin johtaja, p. 040 823 1428

kirsi.alanara@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Kuparikulman arkea somessa