Ympärivuorokautinen palveluasuminen ja tuettu asuminen, Helsinki

Aspa-koti Manteli

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Otto Kinnunen
otto.kinnunen@aspa.fi
040 574 8089

Aspa-koti Manteli
Ränkitie 7
00750 Helsinki
manteli@aspa.fi

Ympärivuorokautinen palveluasuminen
045 139 3885

Aspa-koti Manteli tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista aivovammaisille asiakkaille ja tuettua asumista eri tavoin vammaisille henkilöille.

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Aspa-koti Manteli tarjoaa yksilöllistä ympärivuorokautista palveluasumista aivovammaisille asiakkaille.

Oma koti Mantelissa

Asukkaat saavat Aspa-koti Mantelissa yksilöllistä palvelua ja tukea omien tarpeidensa mukaan. Aivovammaisille asiakkaille tarkoitetut tehostetun palveluasumisen asunnot sijaitsevat samassa rivitalossa, viihtyisien yhteistilojen yhteydessä.

Mantelissa on kahdeksan noin 40 neliön kokoista kaksiota, joissa on makuuhuone, tupakeittiö ja iso kylpyhuone. Asukas voi kalustaa kotinsa haluamallaan tavalla, omilla huonekaluillaan. Asuntoon tullaan sisään joko suoraan jokaisen asunnon oman esteettömän terassin kautta tai yhteistilojen puolella olevasta toisesta pääovesta.

Asukkaat voivat halutessaan viettää aikaansa viihtyisissä yhteistiloissa, jossa on olohuone, ruokailuhuone, sauna ja kodinhoitohuone. Olohuoneesta pääsee esteettömästi isolle katetulle terassille. Mantelin piha-alue on puistomainen ja tasainen. Pihalla liikkuminen on turvallista, liikkuipa apuvälineitä käyttäen tai ilman niitä.

Henkilökunta on läsnä joka päivä ympäri vuorokauden. Huolehdimme asiakkaista kokonaisvaltaisesti ja henkilökeskeisen toimintatavan mukaisesti. Henkilökunnalla on erityisosaamista vaikeiden aivovammapotilaiden hoitoon sekä niiden jälkitiloihin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaiden läheisten ja verkostojen kanssa.

Tuettua asumista Itä-Vantaalla

Tarjoamme myös tuettua asumista eli kotiin vietävää tukea eri tavoin vammaisille henkilöille. Asiakkaamme asuvat omissa kodeissaan Itä-Vantaalla, lähinnä Tikkurilan ympäristössä. Tuemme ja ohjaamme asiakasta hänen arjessaan. Tapaamiset voivat toteutua myös kodin ulkopuolella. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää.

Tuetun asumisen palvelua on tarjolla pääasiassa arkisin klo 13.00-16.00. Muina aikoina, kuten öisin ja viikonloppuisin, asiakkaillamme on mahdollisuus saada apua Aspan valtakunnallisesta puhelinpäivystyksestä.

Otto Kinnunen, Aspa-kodin johtaja, p. 040 574 8089

otto.kinnunen@aspa.fi

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@aspa.fi

Seuraa Aspa-koti Mantelia Instagramissa

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Keskustele kanssamme ja seuraa meitä somessa