Tehostettu palveluasuminen ja tuettu asuminen, Helsinki

Aspa-koti Manteli

Yhteystiedot

Johtajan sijainen:
Tanja Kullström
tanja.kullstrom@aspa.fi
050 918 7028

Aspa-kodin johtaja
Tuiku Valve
tuiku.valve@aspa.fi
040 574 8089

Aspa-koti Manteli
Ränkitie 7
00750 Helsinki
manteli@aspa.fi

Tehostettu palveluasuminen
045 139 3885

Tuettu asuminen
050 470 3188

Aspa-koti Manteli tarjoaa tehostettua palveluasumista aivovammaisille asiakkaille ja tuettua asumista mielenterveyskuntoutujille sekä eri tavoin vammaisille henkilöille.

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Aspa-koti Manteli tarjoaa yksilöllistä tehostettua palveluasumista aivovammaisille asiakkaille. Lisäksi Manteli tarjoaa tuetun asumisen palvelua mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille henkilöille heidän omiin koteihinsa Itä-Vantaalla.

Oma koti Mantelissa

Asukkaat saavat Aspa-koti Mantelissa yksilöllistä palvelua ja tukea omien tarpeidensa mukaan. Aivovammaisille asiakkaille tarkoitetut tehostetun palveluasumisen asunnot sijaitsevat samassa rivitalossa, viihtyisien yhteistilojen yhteydessä.

Mantelissa on kahdeksan noin 40 neliön kokoista kaksiota, joissa on makuuhuone, tupakeittiö ja iso kylpyhuone. Asukas voi kalustaa kotinsa haluamallaan tavalla, omilla huonekaluillaan. Asuntoon tullaan sisään joko suoraan jokaisen asunnon oman esteettömän terassin kautta tai yhteistilojen puolella olevasta toisesta pääovesta.

Asukkaat voivat halutessaan viettää aikaansa viihtyisissä yhteistiloissa, jossa on olohuone, ruokailuhuone, sauna ja kodinhoitohuone. Olohuoneesta pääsee esteettömästi isolle katetulle terassille. Mantelin piha-alue on puistomainen ja tasainen. Pihalla liikkuminen on turvallista, liikkuipa apuvälineitä käyttäen tai ilman niitä.

Henkilökunta on läsnä joka päivä ympäri vuorokauden. Huolehdimme asiakkaista kokonaisvaltaisesti ja henkilökeskeisen toimintatavan mukaisesti. Henkilökunnalla on erityisosaamista vaikeiden aivovammapotilaiden hoitoon sekä niiden jälkitiloihin. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaiden läheisten ja verkostojen kanssa.

Tuettua asumista Itä-Vantaalla

Tarjoamme myös tuettua asumista eli kotiin vietävää tukea mielenterveyskuntoutujille ja eri tavoin vammaisille henkilöille. Asiakkaamme asuvat omissa kodeissaan Itä-Vantaalla, lähinnä Tikkurilan ympäristössä. Tuemme ja ohjaamme asiakasta hänen arjessaan. Tapaamiset voivat toteutua myös kodin ulkopuolella. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää.

Tuetun asumisen palvelua on tarjolla pääasiassa arkisin klo 13.00-16.00. Muina aikoina, kuten öisin ja viikonloppuisin, asiakkaillamme on mahdollisuus saada apua Aspan valtakunnallisesta puhelinpäivystyksestä.

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Keskustele kanssamme ja seuraa meitä somessa