Palveluasuminen ja tuettu asuminen, Valkeakoski

Aspa-koti Omenapiha

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Leena Tirkkonen
leena.tirkkonen@aspa.fi
040 847 5560

Aspa-koti Omenapiha

Palveluasuminen:
Painontie 1
37630 Valkeakoski
044 758 6059

Tuettu asuminen:
Honkiniementie 20
37600 Valkeakoski

Aspa-koti Omenapiha tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Valkeakoskella sekä tuettua asumista ja ammatillista tukihenkilötoimintaa Hämeenlinnassa liikkuvana palveluna.

Aspa-koti Omenapiha Valkeakoskella tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä neuropsykiatrisia piirteitä omaaville.

Omenapihassa työskennellään Aspassa käytössä olevan henkilökeskeisen toimintatavan mukaisesti. Pyrimme siihen, että jokainen asiakkaamme löytäisi omat voimavaransa ja vahvuutensa. Autamme arjen rakentumisessa kuten kodinhoidossa, kaupassa käynneissä, ruuanvalmistuksessa, lääkehoidossa ja kodin ulkopuolella asioimisessa.

Räätälöimme palvelun jokaiselle asiakkaalle niin, että asiakkaamme voivat elää oman näköistään elämää. Asiakkaat ovat aina mukana omia asioitaan koskevassa päätöksenteossa.

Vahvuutenamme on joustava siirtyminen palveluasumisesta tuettuun asumiseen ja päinvastoin.

Ammattitaitoinen henkilöstö asiakkaimme tukena

Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa myös auttaa ja tukea virastoasioimisessa ja lomakkeiden täyttämisessä. Meillä on töissä sairaanhoitajia, lähihoitajia ja sosionomeja. Heillä on erityisosaamista mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä neuropsykiatrisesta valmennuksesta. Ohjaamme runsaasti erilaista ryhmätoimintaa kädentaitoja, musiikkia ja liikuntaa.

Itsenäisen arjen tukena

Omenapihan 19 palveluasumiseen tarkoitettua yksiötä sijaitsevat kodikkaassa pienkerrostalossa. Asiakkaiden käytössä on sauna, yhteinen olohuone ja keittiö. Henkilökunta on paikalla klo 8.00-21.00. Palveluasumisen asiakkaat voivat osallistua työtoimintaan ja lisäksi Omenapihassa on erilaista ryhmätoimintaa runsaasti tarjolla.

Tuetun asumisen asiakkaat asuvat omissa kodeissaan eri puolilla Valkeakoskea. Ryhmätoimintaa järjestetään asiakkaiden käytössä olevassa omakotitalossa. Tuettua asumista on tarjolla klo 8.00-16.00. 

Miten asiakkaaksi?

Jos tarvitset tukea asumiseesi, niin ota yhteyttä oman kuntasi mielenterveystoimistoon, sosiaalityöntekijään tai A-klinikkaan.

Tuettu asuminen ja ammatillinen tukihenkilötoiminta, Hämeenlinna

Aspa-koti Omenapiha tarjoaa Hämeenlinnassa tuettua asumista ja ammatillista tukihenkilötoimintaa liikkuvana palveluna.

Tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tai muusta syystä tukea tarvitseville henkilöille. Tuettu asuminen on tukipalvelu henkilöille, jotka itsenäisen asumisen onnistumiseksi tarvitsevat tukea ja apua arjessaan. Tuetun asumisen palvelut vahvistavat asiakkaan selviytymistä arjessa ja asumista kotona.

Aspa Palveluiden tarjoama tukihenkilötoiminta on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat aikuisen tukea ja ohjausta arjessaan. Meiltä lapsi ja nuori saa luotettavan rinnalla kulkijan, joka antaa eväitä ja tukea elämään.

Ota yhteyttä

Leena Tirkkonen, Aspa-kodin johtaja, p. 040 847 5560

leena.tirkkonen@aspa.fi

Outi Sakko, vastaava ohjaaja, p. 045 657 5459
Markku Lehto, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 044 759 0502
Terhi Mattila, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 040 582 6753
Niina Sivenius, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 0400 946 140
Mira Tuusa, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 040 586 8228
Palveluasuminen, ohjaajat, p. 044 758 6059 ja 044 7066505

Jaana Adenius (opintovapaalla), Petri Kaakinen, Ari Karanen, Katja Lavonen, Riikka Mäkinen (vanhempainvapaalla), Tuomas Ojala ja Niina Savikko

Liikkuvat palvelut, Hämeenlinna

Leif Lind, vastaava ohjaaja, tuettu asuminen, p. 044 493 2573
Juulia Fagerdahl, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 040 779 1456
Noora Sihvo, ohjaaja, tuettu asuminen, p. 044 493 6794
Anniina Raitio, ohjaaja, tuettu asuminen, p.

(vanhempainvapaalla)

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Omenapihan arkea somessa