Yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Oulu

Aspa-koti Otava

Aspa-koti Otava sijaitsee kerrostalossa Oulussa.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Merja Pohjanen
merja.pohjanen@aspa.fi
044 750 4665

Aspa-koti Otava
Ukkoherrantie 2 D 34
90420 Oulu
044 741 1063

Aspa-koti Otava Oulussa tarjoaa tuettua asumista ja yhteisöllistä asumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Oulun Metsokankaalla sijaitseva Aspa-koti Otava tarjoaa yhteisöllistä asumista ja tuettua asumista ihmisille, joilla on haasteita mielenterveyden ja päihteiden kanssa tai he ovat lastensuojelun jälkihuollon piirissä.

Autamme asiakkaitamme rakentamaan itsensä näköistä arkea ja kuljemme heidän rinnallaan niin arjen haasteissa kuin onnistumisissa.

Tuemme asiakkaitamme muun muassa elämänhallinnassa, lääkehuollossa, ruokahuollossa, talousasioissa, vuorokausirytmin ylläpidossa, kodista huolehtimisessa ja asioimisessa. Toimimme myös henkisenä tukena.

Palvelumme tukevat omaa elämää

Asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Kunnioitamme asiakkaidemme itsemääräämisoikeutta ja palvelumme ovat asiakaslähtöisiä. Autamme asiakkaitamme luomaan itselleen arjen ja kodin, jossa hän viihtyy ja pystyy toimimaan mahdollisimman itsenäisesti sekä päättämään omista asioistaan.

Toimintaamme ohjaa henkilökeskeinen toimintatapa, joka painottaa ihmisen omien vahvuuksien tunnistamista ja tukemista, oikeuksien toteutumista ja eettisten arvojen huomioimista käytännön työssä. Asiakas on mukana kaikessa häntä koskevassa päätöksenteossa ja teemme työtä hänen toiveensa ja tarpeensa huomioiden.

Asiakaslähtöisen palvelumme tavoitteet tulevat asiakkaalta itseltään ja hänen kokemuksestaan omasta arjestaan, sen tarpeista, haasteista ja vahvuuksista. Teemme työtä asiakasta ja hänen kotiaan kunnioittaen. Työssä parasta on asiakkaan elämässä rinnalla kulkeminen.

Palveluihimme kuuluvat kotikäynnit ja tukikeskustelut. Kotikäynneillä keskitytään asiakkaan tasa-arvoiseen kohtaamiseen ja käydään läpi hänen kuulumisiaan, tarpeitaan, toiveitaan ja suunnitellaan yhdessä hänen näköistään elämää.

Järjestämme lähes päivittäin kuntoutumista edistävää ryhmätoimintaa ja asiakkaiden toivomaa viriketoimintaa, kuten bingoa, liikunnallisia ryhmiä tai peliryhmiä.

Meidän kauttamme on myös mahdollista saada ateriapalvelu, johon kuuluu aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala.

Omat kodit kaikilla

Aspa-koti Otavassa on 20 yhteisöllisen asumisen ja 10 tuetun asumisen paikkaa ja lisäksi tuotamme tuetun asumisen palveluita Oulun alueella asuvien asiakkaidemme omiin asuntoihin. Tarvittaessa voimme auttaa asunnon vuokrauksessa tai voit hakea vuokra-asuntoa esimerkiksi Aspa-säätiöltä.

Otavan tilat sijaitsevat kerrostalossa Metsokankaalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lähistöllä on monipuolinen ja hyvä ulkoilumaasto. Jokaisella asukkaalla on käytössään oma 25 neliön kokoinen yksiö. Lisäksi Aspa Palveluilla on käytössään kaksio, joka toimii asukkaiden yhteisötilana.

Henkilökunta on paikalla joka päivä kello 7.00-21.00. Yöaikaan asiakkailla on mahdollisuus käyttää Aspa Palveluiden valtakunnallista puhelinpäivystystä.

Asiakkaiden tukena on ammattitaitoinen henkilöstö

Aspa-koti Otavassa työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, sosionomi, sairaanhoitaja sekä lähihoitajia. Heillä on osaamista mielenterveys- ja päihdeongelmista, voimavarakeskeisestä työskentelystä ja neurologisista haasteista.

Tuemme ja motivoimme asiakkaitamme päihteettömyyteen, jotta palveluasumisessa asuminen turvautuisi.

Tuemme hoitoon hakeutumisessa ja sitoutumisessa ja asiakkaan omaa kuntoutusprojektia arjesta käsin rinnalla kulkemalla.

Pyrimme vahvistamaan asiakkaan omaa osallisuutta elämästään ja asioistaan. Olemme apuna arjen asioinneissa, harrastuksissa, sairauksissa ja kodin huollossa.

Näin asiakkaaksi

Palvelut räätälöidään sopiviksi yhdessä asiakkaan kanssa hänen tarpeistaan lähtöisin. Ota yhteyttä oman hyvinvointialueesi sosiaalityöntekijääsi, terapeuttiisi, sairaanhoitajaasi tai suoraan Aspa-kodin johtajaan, niin autamme sinua eteenpäin.

Ota yhteyttä

Merja Pohjanen, Aspa-kodin johtaja, p. 044 750 4665

merja.pohjanen@aspa.fi

Jenna Korkeaniemi, vastaava ohjaaja, p. 044 705 0140

jenna.korkeaniemi@aspa.fi

Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Otavan arkea somessa