Palveluasuminen ja tuettu asuminen, Seinäjoki

Aspa-koti Rakuuna

Aspa-koti Rakuuna toimii kerrostalossa Seinäjoella.

Yhteystiedot

Palveluesimies
Päivi Fairchild
paivi.fairchild@aspa.fi
045 657 9302

Aspa-koti Rakuuna
Sahalankatu 4 A 1
60100 Seinäjoki
rakuuna@aspa.fi
040 580 0418

Aspa-koti Rakuuna tarjoaa tuettua asumista ja palveluasumista kehitysvammaisille ihmisille sekä palvelusetelituottajana omaishoidon lomitusta.

Seinäjoella sijaitseva Aspa-koti Rakuuna tarjoaa yksilöllistä palveluasumista ja tuettua asumista kehitysvammaisille asiakkaille.

Tarjoamme myös omaishoidon lomitusta eli omaishoidon sijaishoitajapalvelua palvelusetelituottajana. Lue lisää palvelusetelistä.

Rakuunan palveluvalikoimaan kuuluvat myös Omaishoitajan päiväpaussi ja Turvallisesti kotiin -palvelut.

Rakuunan asumispalvelut

Palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa palvelussa lähtökohtana on asiakkaan arvojen, aikataulujen ja kodin kunnioittaminen.

Asumispalvelutyö on asiakkaan asumisen ja elämänhallinnan tukemista, ohjausta ja avustamista yksilöllisten tarpeiden ja asiakkaan kanssa tehdyn asumispalvelusuunnitelman mukaan. Palveluun sisältyy muun muassa päivittäiset toiminnat, kodinhoito, asiointi, terveyden ylläpitäminen, sosiaaliset suhteet ja vapaa-ajan vietto.

Tuettu asuminen

Tuetussa asumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan Seinäjoen alueella. Heidän luokseen tehdään tukikäyntejä, joiden sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palvelut ovat pääsääntöisesti saatavilla arkipäivisin, mutta tarvittaessa tukea on saatavilla Seinäjoella sijaitsevista Aspa-kodeista myös muuhun aikaan.

Omaishoitajan päiväpaussi

Omaishoitajan päiväpaussi -palvelu on tarkoitettu omaishoitajille ja perheille lyhytaikaiseksi avuksi tuntihinnalla. Asiakas maksaa palvelun itse. Erityistilanteissa, kuten omaishoitajan pakollisissa terveyteen liittyvissä menoissa on mahdollista saada maksusitoumus kunnalta. Toiminta tapahtuu Aspa-kodin tiloissa ja siihen voi liittyä esimerkiksi askartelua, pelailua, saunomista tai yhdessäoloa.

Turvallisesti kotiin

Turvallisesti kotiin -palvelu tukee sairaalassa ollutta henkilöä palaamaan takaisin kotiin ja omaan elämäänsä turvallisesti. Palvelu on tarkoitettu kaikille, jotka hyötyvät tämän tyyppisestä palvelusta. Tavoitteena on ehkäistä sairaalakierre. Palveluun liittyy saatto sairaalasta kotiin tai vastaanotto kotona. Asiakasta voidaan auttaa esimerkiksi asioimisessa, kuten kaupassa ja apteekissa käynneissä sekä perussiivouksissa, kuten lakanoiden vaihto tai pyykin pesu. Asiakas voi maksaa palvelun itse tai kotikunta voi maksaa sen hänen puolestaan.

Oma koti Rakuunassa

Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa Rakuunassa on 11 noin 40-45 neliön kokoista yksiötä. Jokaisessa asunnossa on oma tupakeittiö, kylpyhuone ja iso parveke.

Asukkaiden yhteiskäytössä oleva sauna lämmitetään pari kertaa viikossa.

Viihtyisässä yhteistilassa voi tavata muita asukkaita ja esimerkiksi pelata pelejä, askarrella tai katsella televisiota. Yhteistilassa on myös iso parveke, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja juoda vaikka päiväkahvit.

Rakuunan takapihalla on viihtyisä oleskelualue, jossa voi viettää aikaa marjoja pensaista maistellen ja istutuksia hoitaen

Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla arkisin klo 7-22 ja viikonloppuisin klo 8-22.

Ota yhteyttä

Päivi Fairchild, palveluesimies, p. 045 657 9302
Henna Luhtala, vastaava asumispalvelutyöntekijä, p. 044 734 9097

Seuraa Aspa-koti Rakuunan arkea somessa