Yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Seinäjoki

Aspa-koti Rakuuna

Aspa-koti Rakuuna toimii kerrostalossa Seinäjoella.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Päivi Fairchild
paivi.fairchild@aspa.fi
045 657 9302

Aspa-koti Rakuuna
Sahalankatu 4 A 1
60100 Seinäjoki
rakuuna@aspa.fi
040 580 0418

Aspa-koti Rakuuna tarjoaa tuettua asumista ja yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille ihmisille sekä palvelusetelituottajana omaishoidon lomitusta.

Seinäjoella sijaitseva Aspa-koti Rakuuna tarjoaa yksilöllistä yhteisöllistä asumista, tuettua asumista ja tukihenkilötoimintaa kehitysvammaisille asiakkaille.

Tarjoamme myös omaishoidon lomitusta eli omaishoidon sijaishoitajapalvelua palvelusetelituottajana. Lue lisää palvelusetelistä.

Rakuunan palveluvalikoimaan kuuluvat myös Omaishoitajan päiväpaussi ja Turvallisesti kotiin -palvelut.

Rakuunan asumispalvelut

Yhteisöllisessä asumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa palvelussa lähtökohtana on asiakkaan arvojen, aikataulujen ja kodin kunnioittaminen.

Asumispalvelutyö on asiakkaan asumisen ja elämänhallinnan tukemista, ohjausta ja avustamista yksilöllisten tarpeiden ja asiakkaan kanssa tehdyn asumispalvelusuunnitelman mukaan. Palveluun sisältyy muun muassa päivittäiset toiminnat, kodinhoito, asiointi, terveyden ylläpitäminen, sosiaaliset suhteet ja vapaa-ajan vietto.

Tuettu asuminen

Tuetussa asumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan Seinäjoen alueella. Heidän luokseen tehdään tukikäyntejä, joiden sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palvelut ovat pääsääntöisesti saatavilla arkipäivisin, mutta tarvittaessa tukea on saatavilla Seinäjoella sijaitsevista Aspa-kodeista myös muuhun aikaan.

Ammattillinen tukihenkilötoiminta

Ammatillisen tukihenkilötoiminnan tavoitteena on edistää ja tukea asiakkaan osallisuutta yhteiskunnassa, kykyä toimia itsenäisesti sekä vahvistaa turvallisia vuorovaikutussuhteita.

Oma koti Rakuunassa

Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa Rakuunassa on 11 noin 40–45 neliön kokoista yksiötä. Jokaisessa asunnossa on oma tupakeittiö, kylpyhuone ja iso parveke.

Asukkaiden yhteiskäytössä oleva sauna lämmitetään pari kertaa viikossa.

Viihtyisässä yhteistilassa voi tavata muita asukkaita ja esimerkiksi pelata pelejä, askarrella tai katsella televisiota. Yhteistilassa on myös iso parveke, jossa voi nauttia ulkoilmasta ja juoda vaikka päiväkahvit.

Rakuunan takapihalla on viihtyisä oleskelualue, jossa voi viettää aikaa marjoja pensaista maistellen ja istutuksia hoitaen.

Rakuunassa työskentelee asumispalvelun moniosaajia, jotka ovat koulutukseltaan lähihoitajia, sosionomeja ja sairaanhoitaja. Työntekijät ovat paikalla arkisin kello 7–22 ja viikonloppuisin kello 8–22.

Ota yhteyttä

Päivi Fairchild, Aspa-kodin johtaja, p. 045 657 9302

paivi.fairchild@aspa.fi

Piritta Paulamäki, vastaava ohjaaja, p. 044 734 9097
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Rakuunan arkea somessa