Ympärivuorokautinen palveluasuminen, yhteisöllinen asuminen ja tuettu asuminen, Kouvola

Aspa-koti Rantakoivu

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Päivi Höök
paivi.hook@aspa.fi
040 824 5459

Aspa-koti Rantakoivu

Tehostettu palveluasuminen
Rannikkotie 6 B 11
Kuusankoski 45700
020 730 6300

Palveluasuminen
Rannikkotie 8
Kuusankoski 45700
040 575 7582

kuusankoski@aspa.fi

Aspa-koti Rantakoivu tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, yhteisöllistä asumista ja tuetun asumisen palveluita kehitysvammaisille asiakkaille.

Aspa-koti Rantakoivu Kouvolassa tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, yhteisöllistä asumista ja tuetun asumisen palveluita kehitysvammaisille ihmisille.

Tarjoamme kehitysvammaisille asiakkaille turvallisia asumisen palveluita omassa kodissa. Tarjoamme myös muutto- ja asumisvalmennusta sekä lyhytaikaista tehostettua palveluasumisesta tilapäisesti apua tarvitseville ja omaishoidon vapaiden ajaksi. Palvelut muotoutuvat jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan ympärivuorokautisesta tehostetusta asumisesta vaikkapa viikottain tapahtuviin tapaamisiin tuetussa asumisessa.

Rantakoivussa työskentelee monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, mm. lähihoitajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja.

Rantakoivussa asiakkaat ovat vahvasti osallisia oman arkensa suunnittelussa. Yhteistä toimintaa suunnitellaan säännöllisissä asiakaskokoontumisissa. Henkilökeskeinen asumispalvelusuunnitelma takaa jokaiselle omien tarpeiden mukaiset palvelut.

Aspa-koti Rantakoivu sijaitsee rauhallisella, vehreällä Rantakulman asuinalueella, aivan Kuusankosken keskustan tuntumassa.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Asuntoja on 16 ja lisäksi yksi asunto tilapäisasumista varten. Osa asunnoista sijaitsee rivitalossa ja niistä on käynti omalle terassille.

Rantakoivun avarat oleskelutilat, ruokailutila sekä kodinhoito- ja saunatilat sekä turvallinen ja viihtyisä piha ovat asiakkaiden käytettävissä.

Asiakkaat saavat tarpeidensa mukaista apua ja ohjausta niin kotona, yhteistilassa kuin kodin ulkopuolellakin.

Järjestämme viikottain yhteisiä toimintahetkiä.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllisessä asumisessa henkilökunta on paikalla kello  8.00 – 20.00. Palveluasumiseen on tarkoitettu Rantakoivussa 16 asuntoa, jotka sijaitsevat rivitalossa. Yksi saunallinen asunto toimii asukkaiden yhteistilana.

Jokaisessa asunnossa omat terassit etu- ja takapihalla. Ulkona on lisksi yhteinen oleskelualue grillikatoksella.

Asiakkaat saavat tarpeidensa mukaista apua ja ohjausta kotona, yhteistilassa ja kodin ulkopuolella. Asiakkaiden kiinnostusten pohjalta on koottu ryhmiä, jotka kokoontuvat viikottain.

Tuettu asuminen

Aspa-koti Rantakoivu tarjoaa myös tukea asumiseen asiakkaan omaan kotiin Kouvolan seudulla. Tuki on yksilöllistä asumisen, elämänhallinnan ja mielekkään arjen tukemista. Tukea voi saada esimerkiksi kodinhoidossa, asioinnissa, terveyden ylläpitämisessä ja sosiaalisten suhteiden muodostamisessa.

Tarvittaessa autamme asunnon hankkimisessa tai sitä voi hakea esimerkiksi Aspa-säätiöltä.

Ota yhteyttä

Päivi Höök, Aspa-kodin johtaja, p. 040 824 5459

paivi.hook@aspa.fi

Jonna Haapala, vastaava ohjaaja, p. 044 764 1170
Tuettu asuminen, ohjaajat, p. 040 589 8322
Tehostettu palveluasuminen, ohjaajat, p. 020 730 6300
Palveluasuminen, ohjaajat, p. 040 575 7582
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Rantakoivun arkea somessa