Tuettu ja yhteisöllinen asuminen, Pori

Aspa-koti Valtti

Aspa-koti Valtti Pori.

Yhteystiedot

Aspa-kodin johtaja
Jouni Salonen
jouni.salonen@aspa.fi
044 748 5393

Aspa-koti Valtti
Kasvihuoneenkatu 1-3
28130 Pori
044 748 5393

Rauman toimipiste
Savilankatu 13
26100 Rauma
044 491 8167

Aspa-koti Valtti tarjoaa Satakunnan hyvinvointialueella tuettua asumista, yhteisöllistä asumista sekä asumisen tukea mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Raumalla asumisen tukea ja tukihenkilötoimintaa on tarjolla lapsille ja nuorille.

Porissa sijaitseva Aspa-koti Valtti tarjoaa tuettua asumista, yhteisöllistä asumista sekä asumisen tukea asiakkaan kotiin. Asiakkaillamme voi olla mielenterveys- ja päihdeongelmia, neuropsykiatrisia häiriöitä tai he voivat olla lastensuojelun jälkihuollossa olevia nuoria.

Tuemme ja ohjaamme asiakkaitamme, jotta he selviäisivät arjessa mahdollisimman itsenäisesti. Autamme esimerkiksi lääkehoidossa, ruokahuollossa, kodista huolehtimisessa, asioinnissa, talousasioissa, vuorokausirytmin ylläpidossa, opiskelussa ja työnhaussa.

Yksilöllistä palvelua

Autamme asiakkaitamme pärjäämään omissa kodeissaan. Tuen tarve mietitään aina asiakkaan kanssa yhdessä, hänen tarpeidensa mukaan. Asiakas on itse mukana kaikessa häntä koskevassa päätöksenteossa ja arvioimme palveluntarvetta säännöllisesti yhdessä.

Toimintamme on joustavaa ja palveluun yhdessä sovitut muutokset toteutetaan joustavasti ja viipymättä.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee tukea, ohjausta ja neuvontaa asumisessaan, arjen elämänhallinnassa ja sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä sekä riippuvuuksien hallinnassa.

Yhteisöllisessä asumisessa asiakkaalla on oma asunto, jonne hän saa tarvitsemansa itsenäiseen asumiseen liittyvät päivittäiset palvelut. Henkilökunta on paikalla arkisin klo 7–21 ja viikonloppuisin 7–17.

Halutessaan asiakas voi osallistua Aspa-kodin yhteistilassa järjestettävään ryhmätoimintaan.

Tuettu asuminen

Tuetun asumisen palvelu sopii henkilölle, joka selviytyy päivittäisistä toimistaan melko itsenäisesti, mutta eri syistä johtuen tarvitsee kuitenkin tukea ja apua arkeensa. Tuetussa asumisessa ohjaajamme auttavat asiakasta rakentamaan ja ylläpitämään mahdollisimman omannäköistä, merkityksellistä ja itsenäistä elämää.

Henkilökunta on paikalla arkisin klo 8.00-20.00

Oma koti Valtissa

Aspa-koti Valtin asiakkaat asuvat omissa kodeissaan lähellä työntekijöiden ja asukkaiden yhteistilaa. Jokaisessa asunnossa on oma tupakeittiö ja kylpyhuone.

Valtin viihtyisät yhteistilat sijaitsevat kerrostalon toisessa kerroksessa ja ne ovat kaikkien Valtissa asuvien käytössä. Lisäksi asukkaiden käytössä on piha-alue ja sauna. Valtissa on tarjolla myös ryhmätoimintaa, kuten esimerkiksi levyraatia ja bingoa.

Tarvittaessa järjestämme asunnon tai vuokra-asuntoa voi hakea esimerkiksi Aspa-säätiöltä.

Tukena on moniammatillinen tiimi

Henkilöstömme on ammattitaitoista ja asiakkaiden käytössä on moniammatillinen tiimi. Valtin työntekijät ovat koulutukseltaan sosionomeja, sairaanhoitajia tai lähihoitajia. Heillä on erityisosaamista päihde- ja mielenterveystyöstä, voimavarakeskeisestä työskentelystä, neuropsykiatriasta, diabeteksen hoidosta, sekä erityisryhmien kanssa työskentelystä.

Päivittäistä toimintaamme ohjaa Aspa Palveluilla käytössä oleva henkilökeskeinen toimintatapa.

Asumisen tukea ja tukihenkilötoimintaa Raumalla

Aspa toimii myös Raumalla tarjoten asumista ja tukihenkilötoimintaa lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat aikuisen tukea ja ohjausta arjessaan.

Ammatillinen tukihenkilötoiminta on tavoitteellista ja sen sisältö määritellään lapsen tai nuoren elämäntilanteesta ja tarpeista käsi. Toiminta voi sisältää kannustavia keskusteluja, koulukäynnin tukemista, harrastamista, itsetunnon vahvistamista, sosiaalisten suhteiden opettelua, omien asioiden hoitoa, perhesuhteiden vaalimista ja itsestään huolehtimista. Työmenetelminä käytössä ovat esimerkiksi arjen toiminnalliset menetelmät, voimavaravalmennus ja neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmät.

Ota yhteyttä

Jouni Salonen, Aspa-kodin johtaja, p. 044 748 5393

jouni.salonen@aspa.fi

Oona, vastaava ohjaaja, p. 044 791 5992
Anne, ohjaaja, p. 044 728 5723
Seppo, ohjaaja, p. 044 747 3320
Tuomas, ohjaaja, p. 044 901 7165
Susanna, ohjaaja, p. 044 491 5534

Rauman toimipiste

Riikka Ruohola, vastaava ohjaaja, p. 044 491 8167
Kirsi Heino, ohjaaja, p. 044 758 2061
Siirry sosiaalisen median syötteen ohi

Seuraa Aspa-koti Valtin arkea somessa