Aspa Palvelut rakennuttaa aistiystävällisiä koteja Vantaan Vallinojalle

Aspa-koti Vallinoja rakennus ja nuotiopaikka.

Aspa Palvelut haluaa tarjota asiakkailleen ja työntekijöilleen paikan, jossa on hyvä olla. Uusi aistiystävällinen Aspa-koti mahdollistaa itsenäisen elämän turvallisessa ympäristössä sekä tarjoaa työntekijöille toimivat puitteet työskennellä.

Ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava Aspa-koti Vallinoja valmistuu syksyllä 2024. Sieltä löytyy oma koti 19 kehitysvammaiselle ihmiselle. Modernin hirsitalon tilaratkaisut tukevat hyvän arjen toteutumista. Tilojen muunneltavuus mahdollistaa asiakkaiden erilaisiin ja yksiöllisiin palveluntarpeisiin vastaamisen.

Toimiva ja aisteja hellivä koti

“On hienoa päästä tarjoamaan asiakkaillemme ja työntekijöillemme jotain uutta. Suunnittelussa on kuultu kattavasti henkilökunnan ajatuksia ja toiveita siitä, mistä hyvä työpäivä rakentuu. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme hyvän, turvallisen ja itsenäisen arjen sekä työntekijöillemme toimivan työympäristön. Uusi aistiystävällinen Aspa-koti tukee tätä tavoitetta. Sen tunnelma rauhoittaa, akustiikka on erinomainen ja materiaalit allergisoimattomia sekä ekologisia”, kertoo Aspa Palveluiden asiakkuusjohtaja Mika Thessman.

Perustettava Aspa-koti sijaitsee Vantaalla Vallinojalla. Hirsirakennus muodostuu neljästä ryhmäkotisiivestä, joita sitoo yhteisöllinen sydänosa. Rakennuksen asuinsiivet ovat keskenään erivärisiä, jolloin syntyy mielikuva useampien rakennusten ryhmästä – pienestä kylästä. Pihapiirin kruunaa puulämmitteinen pihasauna, nuotiopaikka tulisteluun ja omalla tontilla oleva luontopolku.

Kuva: Hoivarakentajat Oy

Kiinteistökokonaisuuden rakentamisesta vastaa Suomen suurin julkisen sektorin hirsirakentaja Hoivarakentajat Oy.

“Rakentamamme Tunnehirsi-palvelukodit ovat ratkaisuina aina käyttäjien kanssa suunniteltuja, aisteja helliviä ja vähähiilisiä. Myös uuden Aspa-kodin suunnittelussa ajateltiin sekä käyttäjiä että ympäristöä. Nyt rakennettavan Aspa-kodin aisti- ja ympäristöystävällisyys perustuu kotimaiseen massiivipuuhun sekä muihin materiaaliratkaisuihin ja energiatehokkaaseen talotekniikkaan. Siksi rakennukselle tullaan hakemaan myös ympäristösertifiointi”, kuvailee Hoivarakentajat Oy:n asiakkuusjohtaja Jouni Salmi.

Lisätiedot:

Aspa Palvelut Oy, Mika Thessman, asiakkuusjohtaja, p. 043 211 2244, mika.thessman@aspa.fi

Hoivarakentajat Oy, Jouni Salmi, asiakkuusjohtaja, Hoiva- ja palvelukodit, p. 040 523 5111, jouni.salmi@hoivarakentajat.fi