Aspan verkkosivusto sai Selkeästi meille -tunnuksen

Selkeästi meille -hanke arvioi verkkosivustomme kognitiivisen saavutettavuuden näkökulmasta. Aspa.fi sai Selkeästi meille -tunnuksen. Tunnus kertoo, että haluamme verkkopalvelumme olevan helppo käyttää ja ymmärtää.

Tämä palvelu on selkeästi meille -tunnus.

Saimme arvioinnista paljon hyödyllistä palautetta, ja kehitämme sen perusteella sivustoamme entistäkin paremmaksi.

Verkkopalvelujen teknistä saavutettavuutta säädellään lailla. Saavutettavuuden näkökulmasta kognitiivinen saavutettavuus on kuitenkin yhtä tärkeää kuin tekninen saavutettavuus. Verkkopalvelu ei ole kaikille saavutettava, jos sitä ei ole helppo käyttää ja ymmärtää.

Kognitiivinen saavutettavuus liittyy muun muassa oppimiseen, muistamiseen ja hahmottamiseen. Kognitiivisesta saavutettavuudesta hyötyvät kaikki. Erityisen tärkeää se on niille ihmisille, joilla näihin asioihin liittyvät haasteet vaikuttavat netin käyttämiseen.

Selkeästi meille -hanke on kolmivuotinen Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteishanke vuosina 2020–2022. Hanke tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä viestinnän ja verkkopalvelujen kognitiivista saavutettavuutta yhteiskunnassa.