Koronaviruksen vaikutukset Aspan toimintaan

Suomessa on siirrytty poikkeuksellisiin järjestelyihin, jotta voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä mahdollisimman tehokkaasti. Asiakkaidemme, työntekijöidemme ja läheisten ihmistemme terveydentilan turvaamiseksi olemme ottaneet käyttöön uusia toimintatapoja.

Vierailut Aspa-kodeissa toistaiseksi kiellettyjä 

Asiakkaidemme turvallisuus on meille erityisen tärkeää.  Monet asiakkaistamme kuuluvat infektiotautien osalta riskiryhmään. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi noudatamme maan hallituksen ja kuntien linjausta ja kiellämme kaikki vierailut Aspa-kodeissa toistaiseksi. Vierailukielto koskee omaisia, läheisiä, asiakkaan henkilökohtaisia terapeutteja, avustajia ja muita vastaavia henkilöitä. 

Vierailujen sijaan  kannustamme olemaan puhelimitse yhteydessä  läheiseesi. Henkilökuntamme  avustaa tarvittaessa  asiakkaita  puheluiden vastaanottamisessa. Emme jätä ketään yksin.

Jos käynti Aspa-kodissa on välttämätöntä, käynnistä  tulee ilmoittaa ja sopia etukäteen. Kaikkien tulee noudattaa  Aspa-kodilla olevia hygieniaohjeita ja henkilökunnan antamia muita  ohjeita.

Tartuntojen ehkäisemiseksi noudatamme Aspa-kodeissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten antamia ohjeita.

Tuetun asumisen palvelut

Omissa erillisissä asunnoissaan asuvien asiakkaiden kotiin vietävät palvelut sekä henkilökohtaisen avun palvelut toteutamme tällä hetkellä normaalisti. Lisätietoja kotikäynneistä ja niihin liittyvistä asioista voi kysyä suoraan oman Aspa-kodin työntekijöiltä. Ohjeemme on, että omissa erillisissä asunnoissaan asuvat asiakkaamme eivät myöskään ottaisi vastaan vieraita.

Muutoksia Aspa-kotien arjen toiminnassa

Aspa Palvelut ei toistaiseksi järjestä päivätoimintaa. Myös muiden toimijoiden järjestämä päivätoiminta ja muu vastaava kodin ulkopuolinen toiminta on asiakkaidemme terveydentilan turvaamiseksi peruttu toistaiseksi. Ulkoilemme kuitenkin asiakkaiden kanssa heidän kotinsa lähistöllä ihmisryhmiä välttäen. 

Aspa-kodissa tapahtuvat asiakkaiden intervallijaksot on peruttu toistaiseksi. 

Henkilökohtaisen avun työntekijät eivät voi tulla sellaiseen Aspa-kotiin, jossa asuu useita asiakkaita. Asiakkaidemme vierailut ja lomat omaisten tai tuttavien luona siirretään, kunnes koronavirusepidemia on laantunut ja vierailujen tekeminen on jälleen turvallista.

Annamme asiakkaillemme tarpeen mukaan lisäohjeistusta omissa Aspa-kodeissa. Lisätietoja esimerkiksi kotikäynteihin liittyen voi kysyä suoraan oman Aspa-kodin työntekijöiltä. Noudatamme palveluissamme viranomaisten antamia ohjeita.

Aspan hallinto etätöissä

Aspa Palvelut Oy:n ja Aspa-säätiön hallinto ja kehittämistoiminnot tekevät etätöitä toistaiseksi.

Henkilökunnan tavoittaa tavalliseen tapaan sähköpostitse ja puhelimitse. Aspan maalis-huhtikuussa järjestämät tapahtumat ja koulutukset siirretään järjestettäväksi verkossa tai siirretään kokonaan myöhempään ajankohtaan. Viestimme suoraan osallistujille tilanteesta.