Koronavirusepidemian vaikutuksia arjen toimintaamme

Koronavirusepidemia on Suomessa merkittävästi hidastunut viimeisten viikkojen aikana, mutta poikkeusolot kuitenkin jatkuvat toistaiseksi. Rajoituksia koko yhteiskunnassa puretaan asteittain.

Tärkein tehtävämme on turvata asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus pandemian aikana. 

Vierailut Aspa-kodeissa

Monet asiakkaistamme kuuluvat infektiotautien osalta riskiryhmään. Viranomaisohjeistuksen mukaisesti vierailukielto ympärivuorokautisissa tehostetun palveluasumisen Aspa-kodeissa pääsääntöisesti jatkuu. Muissa asumismuodoissa (palveluasuminen, tuettu asuminen) suosittelemme edelleen välttämään vierailuita ehkäistäksemme koronaviruksen leviämisen Aspa-koteihin.

Jos käynti Aspa-kodissa on välttämätöntä, esimerkiksi asiakkaan lääkinnällisen terapian tai vammaispalvelulain mukaisen henkilökohtaisen avun takia, siitä tulee sopia etukäteen palveluesimiehen kanssa. Kaikkien tulee noudattaa Aspa-kodilla olevia hygieniaohjeita ja henkilökunnan ohjeita. Lähikontaktien välttäminen on edelleen tehokkain tapa vähentää tartuntojen leviämistä.

Suosittelemme yhteydenpitoon asiakkaidemme kanssa puheluita sekä videopuheluita. Henkilökuntamme auttaa yhteydenpidossa ja neuvoo teitä oman Aspa-kodin käytännöissä.

Läheisten tapaaminen ulkoilun yhteydessä

Läheiset voivat tavata asiakkaitamme ulkona,  mutta silloinkin on huolehdittava  riittävästä suojautumisesta ja lähikontaktien välttämisestä. Jos haluat  tulla tapaamaan läheistäsi ulos, ota yhteyttä  Aspa-kodin henkilöstöön  ja sovi tapaamisesta etukäteen.  Etukäteissuunnittelulla pyrimme turvaamaan  tartunnoilta  muut asiakkaat ja henkilökuntamme.  Suosittelemme  vieraita käyttämään  omia suu-nenäsuojaimia ja tarvittaessa muita suojavarusteita. 

Pyrimme järjestämään omaisten ja läheisten tapaamisia ensisijaisesti asukkaiden päivärytmiin kuuluvan ulkoilun yhteyteen.  Henkilökunnan läsnäolo on  usein välttämätöntä asukkaan liikkumisavun vuoksi. Jos asukkaalla tai omaisella on koronaan viittaavia sairauden oireita, tapaamisia ei voida järjestää.  

Asiakkaidemme vierailut ja lomat

Tehostetussa  asumispalvelussa suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kokonaan välttämään asiakkaiden vierailuja oman Aspa-kodin ulkopuolelle. Jos asiakas kuitenkin lähtee vierailulle, sekä lähdöstä että paluusta tulee olla etukäteen yhteydessä Aspa-kodin palveluesimieheen. Omaan asuntoon paluuseen liittyvät asiat suunnitellaan huolellisesti huomioiden muut Aspa-kodissa asuvat asiakkaat. Aspa-kotiin palattaessa tulee noudattaa huolellisesti hygieniaohjeita.

Tuetun asumisen palvelut

Omissa erillisissä asunnoissaan asuvien asiakkaiden kotiin vietävät palvelut sekä henkilökohtaisen avun palvelut toteutamme noudattaen hygieniaohjeistusta.  Lisätietoja kotikäynneistä ja niihin liittyvistä asioista voi kysyä suoraan oman Aspa-kodin työntekijöiltä.

Asiakkaiden arki Aspa-kodeissa

Toteutamme toimintakykyä ja hyvinvointia edistävää toimintaa  Aspa-kotien arjessa myös poikkeusaikana. Arkeen kuuluvat riittävä liikunta, ulkoilu ja maistuva ruoka sekä huolehtivat työntekijät.

Aspan järjestämä päivätoiminta jatkuu Aspa-koti Metsätuvassa Tampereella 1.6.2020 alkaen.

Lisätietoja omasta Aspa-kodista

Lisätietoja asumispalveluistamme saat Aspa-kotien palveluesimiehiltä  tai  alueiden palvelupäälliköiltä.

Lue aikaisemmat aiheesta julkaisemamme uutiset

13.5. Koronaviruksen vaikutuksia toimintaamme 

3.4.2020 Tehtävämme on suojella asiakkaitamme

17.3.2020 Koronaviruksen vaikutukset Aspan toimintaan