Lupa puhua ja päättää – seksuaalisuudesta!

Lupa puhua ja päättää - seksuaalisuudesta!

Aspa-säätiön Allin turvataidot -minihanke on kelailtu käyntiin Pirkanmaalla.

Hankkeen kuusi kokemuskehittäjää on syyskuun vaihteessa koulutettu seksuaalineuvoja Merituuli Laihon johdolla tunnistamaan omat seksuaalioikeutensa ja tutustumaan omiin rajoihinsa. Kurssilla harjoiteltiin myös pitämään ponnekkaasti rajoistaan kiinni sanomalla jämäkästi EI! Koulutuksen jälkeen ryhmä paketoi valmiiksi kahden tunnin mittaisen ”Lupa puhua ja päättää – seksuaalisuudesta”- työpajan.  

”Seuraavaksi lähdemme kokemuskehittäjien kanssa kohtamaan ihmisiä asumispalveluyksiköihin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa”, hankepäällikkö Maija Borén kertoo. Työpajassa osallistujia herätellään lempeästi tutustumaan seksuaalisuuden teemoihin. Kokemuskehittäjien työstämässä työpajassa osallistujat pääsevät turvallisessa tilassa esimerkiksi pohtimaan, millaisia rajoja ylittäviä tilanteita eri tavoin vammaiset henkilöt voivat kohdata kaupassa, festareilla tai tavallisissa avustustilanteissa.  

Minihankkeen aikana kokemuskehittäjät pääsevät kohtaamaan eri tavoin vammaisia ihmisiä ja mielenterveyskuntoutujia heidän kodeissaan ja päivätoimintapaikoissaan. Lisäksi hanke on mukana Leijonaemot ry:n Tassutorstaissa jakamassa turvataitotietoa erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille.  

”Porukkamme lähtökohtana työpajoihin on se, että on tärkeää tiedostaa omat oikeutensa ja rajansa, mutta pitää olla mahdollisuus myös sanoa JOO ja saada nauttia omasta seksuaalisuudestaan!” Maija Borén kertoo.  

Alli Paasikiven säätiön rahoittama minihanke päättyy joulukuussa 2021.   

Ota yhteyttä

Hankepäällikkö Maija Borén
p. 040 848 0909
maija.boren@aspa.fi