Palvelumuotoilu uusien tuotteiden taustalla

Aspa Palvelut Oy tarjoaa Aspa-kodin johtajille mahdollisuuden suorittaa oppisopimuksella palvelumuotoilun tutkinnon.

Nyt käynnissä olevaan Aspa Innovaattori -koulutukseen osallistuu kymmenen Aspa-kodin johtajaa ja kaksi hallinnon edustajaa. Ensimmäinen Aspa Innovaattori -koulutus vietiin läpi kaksi vuotta sitten.

– Koulutus on räätälöity vastaamaan tuotteidemme kehittämistarpeita ja siihen sisältyy palvelumuotoilun prosessi kokonaisuudessaan, kertoo HR- ja kehittämiskoordinaattori Salli Jantunen Aspa Palveluista.

– Odotan koulutukselta ihan hullujakin ideoita, kehittämistä, keskustelua ja ideoiden jakamista. Sellaista innovointia, jossa ei ole huonoja ideoita, vaan kaikkea kokeilemisen arvoista pyritään kehittämään ja räätälöimään jotain uutta, kertoo Aspa Palvelujen palvelupäällikkö Mari Pietarinen. Hän on yksi koulutukseen osallistuvista.

– Parasta olisi, jos näistä nyt ideoimistamme tuotteista tulee ihan oikeita tuotteita Aspa Palvelujen myyntivalikoimaan. Uusista tuotteista hyötyvät eniten asiakkaamme, jotka saavat vielä parempaa ja yksilöidympää palvelua. Lisäksi tuotevalikoiman laajentuessa meillä on mahdollisuus tehdä lisämyyntiä. Kenties pääsemme kehittelemään jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei ole vielä keksinyt.

– Tällä alalla tuotteistaminen ei ole kovin helppoa, koska myymme sitä, mitä tilataan ja kilpailutusten myötä tilaukset ovat aika tarkkaan määriteltyjä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Careerian kanssa. Se käynnistyi lokakuussa 2020 ja opiskelijat valmistuvat tämän vuoden lopussa.